Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Plzeň si nechá ve svém vlastnictví další nové pozemky pro plánovanou bytovou výstavbu

Těsně před komunálními volbami je v Plzni jedním z nejžhavějších volebních témat problematika bydlení a výstavba nových bytů. Stavět byty chtějí představitelé snad všech kandidujících politických subjektů. Magistrát města Plzně vytipoval na území krajské metropole lokality, na kterých by bylo možné zahájit výstavbu bytových domů pro vybrané cílové skupiny obyvatel či pro komerční výstavbu. 

„Již v roce 2021 Rada města Plzně schválila ponechání vytipovaných pozemků v majetku města Plzně pro budoucí výstavbu bytových domů z finančních prostředků města Plzně. Jedná se o pozemky, na kterých by bylo možné zahájit výstavbu bytových domů pro vybrané cílové skupiny obyvatel města Plzně. Nyní jsme doplnili daný seznam o další pozemky na území města Plzně,“ vysvětlil David Šlouf (ODS), náměstek pro oblast ekonomickou, bytovou, sociální začleňování a nakládání s majetkem města. 

Podle náměstka Šloufa teď všechny nově zařazené lokality prověří zastavovací studie, ze kterých dojde k upřesnění možných parametrů výstavby obecního bydlení či jiných využitelných komerčních prostor. Nově jsou do seznamu zařazeny lokality Vejprnická/Skvrňanská, lokalita Pařížská, Divadelní a Boettingerova.

V lokalitě Vejprnická/Skvrňanská je doporučen k ponechání pro bytovou výstavbu bytových domů jeden pozemek. Dle územního plánu se jedná o plochu smíšenou obytnou, lokality Přední Skvrňany a Jíkalka. V lokalitě Pařížská se připravuje dostavba objektu Povodí Vltavy. Z tohoto důvodu je k ponechání pro bytovou výstavbu určena jen část pozemků při ulici Pařížská. V obou zbývajících lokalitách Divadelní a Boettingerova jsou pozemky doporučené k ponechání pro bytovou výstavbu bytových domů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plzen.eu

Štítky stavba bytů, obecní bydlení, městské pozemky, komerční výstavba, stavba, Plzeň, pozemek, bytový dům, ODS, Povodí Vltavy (státní podnik)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň si nechá ve svém vlastnictví další nové pozemky pro plánovanou bytovou výstavbu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.