Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Když je potřeba, zachrání zdravotníci i životy dvou mláďat poštolky, obě vypadla ze stejného hnízda

Nejen zdraví a životy lidí zachraňují zdravotní sestřičky z plzeňské fakultní nemocnice nebo posádka rychlé záchranné služby. Když je potřeba, zachrání i zvíře. Naposledy takto zdravotníci v Plzni zachránili nezávisle na sobě dvě mláďata poštolky z jednoho hnízda.

Každoročně hnízdí v areálu Fakultní nemocnice Plzeň poštolka obecná, která si pro své hnízdo vybrala místo v odvětrání střechy. Jedno mládě se ale dostalo mimo hnízdo. Mláděte poštolky sedícího na zásobníku kabelu stavebního výtahu si všimly dvě zdravotní sestřičky, které okamžitě informovaly pracovníky záchranné stanice živočichů.

„Než jsem dojel na lokalitu, skočila poštolka do plechového zásobníku, kde by ji jen stěží někdo našel a rodiče nakrmili. Kdyby takhle velké mládě vyskočilo z hnízda v lese, vůbec nic by se nestalo a rodiče by ho dokrmili mimo. Ve městě v zástavbě a mimo zeleň je však situace jiná a na rušné komunikaci či ve světlíku budovy nemá mládě poštolky téměř žádnou šanci,“ informoval šéf záchranné stanice Karel Makoň, který mládě odchytil.

Pro druhé mládě poštolky ze stejného hnízda jeli záchranáři o dva později. Tentokrát si mláděte pobíhajícího mezi zaparkovanými auty všimla posádka rychlé záchranné služby. I oni poštolku zajistili a počkali do příjezdu expertů ze záchranné stanice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Karel Makoň, DESOP

Štítky záchrana poštolek, sestřičky zachránily poštolky, záchranná stanice, hnízdo, Fakultní nemocnice Plzeň, Plzeň, zdravotnický pracovník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Když je potřeba, zachrání zdravotníci i životy dvou mláďat poštolky, obě vypadla ze stejného hnízda  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.