Počasí dnes18 °C, zítra13 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

VIDEO: Krupobití zasáhlo část jižního Plzeňska, z nebe padaly kroupy o velikosti dvou centimetrů

, aktualizováno 14. července 2022, 21:48

Krupobití zasáhlo krátce před půl devátou večer část jižního Plzeňska. V okolí Blovic padaly kroupy o velikosti kolem dvou centimetrů. Podle očekávání se přes stejnou oblast Plzeňska ve 21:45 hodin přehnala další bouřka, tentokrát s vydatným deštěm. V Klatovech zase strhla večer bouře plech ze střechy dvoupatrové ubytovny. Na místě zasahovali hasiči.

Bouřka doprovázená krupobitím dorazila nad jižní Plzeňsko přesně podle předpovědi ve 20:25 hodin. Z jednoho temného mraku se nejprve několikrát zablesklo a následně se začaly sypat kroupy velké až dva centimetry. Krupobití naštěstí netrvalo ani pět minut. Zatím není jasné, zda způsobilo nějaké větší škody. Zcela podle očekávání se ve 21:45 přihnala na jižní Plzeňskso další bouře, tentokrát už jen s vydatným lijákem. 

„Bouře večer strhla plech ze střechy ubytovny v Klatovech v Domažlické ulici. Plech hrozí pádem z budovy. Dvoupatrová budova plně obsazena lidmi. Hasiči odtržený plech vrátili zpět na své místo a snaží se ho zajistit, aby do budovy neteklo," informoval mluvčí hasičů Michal Holeček. Až za tmy se podařilo hasičům plech provizorně prichytit. Pro větší jistotu přes plechovou střechu hasiči ještě našroubují latě.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krupobití, kroupy, bouře, jižní Plzeňsko, Klatovy, Plzeňský kraj, bouřka, plech, Blovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Krupobití zasáhlo část jižního Plzeňska, z nebe padaly kroupy o velikosti dvou centimetrů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.