Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Industry Open, den otců ve Škodalandu i bigbítový festival v Chrástu

Víkend je konečně tady a nabízí řadu zajímavých akcí. Zájemci mohou vyrazit například na prohlídku atraktivních technických památek nebo na komentované procházky kolem Škodovky. Hladinu Borské přehrady ovládnou závody dračích lodí a na své si přijdou i všichni tatínci, pro které je připravený speciální program v plzeňském Škodalandu.

Industry Open

Oblíbený festival nabídne výlety historickým autobusem za poznáním průmyslu na Plzeňsku, komentované prohlídky provozů plzeňské vodárny nebo spalovny odpadu i procházky zaměřené na architekturu. Legendární vůz Škoda 706 RTO vezme v sobotu i neděli zájemce například na výlet po stopách těžby uhlí nebo do depa na Karlově. Sobotní komentované procházky odhalí návštěvníkům vše ohledně čtvrti Petrohrad. V neděli zavedou průvodci zájemce do Papírny i prozradí zajímavosti při výletě kolem Škodovky. Své brány otevře návštěvníkům také Techmanie, Plzeňský Prazdroj nebo muzeum v Lobzích, kde se pyšní nablýskanými dvoutakty. Více najdete na webu industryopen.cz.

Ikonickou vodárenskou věž mimořádně zpřístupní Plzeňský Prazdroj v rámci festivalu Industry Open

Naprosto speciální a běžně nedostupný zážitek připravil pro své návštěvníky pivovar Plzeňský Prazdroj u příležitosti festivalu Industry Open. Lidé dostanou mimořádně možnost prohlédnout si spodní část ikonické vodárenské věže, která je nedílnou...

Závody dračích lodí

Hladinu Borské přehrady budou v neděli a pondělí brázdit dračí lodě. Koná se totiž již 13. ročník závodů, kde mezi sebou měří síly amatéři i firemní posádky. Na tratě dlouhých 200 a 1000 metrů se vydají první lodě v neděli v 10 hodin. První pracovní den v týdnu bude patřit závodům žáků základních a středních škol.

Den otců a dědů

Po vynucené covidové přestávce se budou moci opět sejít tátové a dědové společně se svými rodinami, aby oslavili svůj svátek. Nedělní program odstartuje ve 13 hodin. Na podiu ve Škodalandu se představí kapely DECODE, Rambanbám a Trilobit Rock. Návštěvníci se dále mohou těšit například na skupinu Renegáti s historickým kolotočem, dětským koutkem a ukázkou střelby z luku či kuše. Kromě programu pro děti, jako je malování na obličej nebo dětská představení, si na své přijdou i tatínkové, kteří jistě ocení pestrou nabídku piva či medoviny.

FOTO: Plzeň se díky festivalu WALLZ mění v obří umělecké plátno, podívejte se nově vznikající díla

Někde už je téměř hotovo, jinde umělci už pomalu a jistě finišují. Řeč je o třetím ročníku festivalu Wallz, který patří mezi největší v republice. Plzeňané budou moci na několika dostupných lokalitách obdivovat díla špičkových streetartových...

Budiž léto v plzeňské zoo

Léto začíná v plzeňské zoo už 18. června. Na návštěvníky bude čekat tradiční pohádková stezka, která bude začínat u hlavní pokladny a povede k Tropickému pavilonu. „Pro o něco starší návštěvníky, zejména návštěvnice, bude určitě inspirativní Květinová dívka. Uskuteční se ve stejných časech jako pohádková stezka, její slavnostní zahájení je v 11 hod. Uskutečnit se může díky spolupráci s Integrovanou střední školu živnostenskou Plzeň. Studentky se představí v módních přehlídkách a zájemcům nabídnou zdarma kadeřnické a zkrášlovací služby,“ uvádí zoo ve své pozvánce.

Za bigbítem na FATA Fest do Chrástu

Pachatelé se vrací na místo činu po padesáti letech. Hospoda U Žáby v Chrástu bývala domovskou scénou tehdejší známé plzeňské rockové kapely Fata Morgana a kytarista Milan Kolečko se rozhodl obnovit skupinu v původní sestavě s Jaromírem Šebestou (baskytara) a Richardem Svobodou (bicí). Aby na vlastní revival nebyli sami, pozvali hudebníky z tehdejší spřátelené kapely Bambus Jaroslava Langa a Jaroslava Pompa. Oba zahrají se svými současnými formacemi Wenda Gang a Beer Reminider, jako host vystoupí se svými hammondy Lubomír Chris Tolar a na závěr návratu do roku 1972 samozřejmě nebude chybět hromadné vystoupení.

FATA Fest se koná v Chrástu v legendárním areálu U Žáby v sobotu 18. června od 17 do 23 hodin a hudební menu bude lahůdkou pro pamětníky. Hrát se budou skladby od Deep Purple, Free, Black Sabbath, Jimmy Hendrixe, Creedence Clearwater Revival, Ten Years After, Johna Mayalla, Boba Dylana a další.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Industry Open

Štítky tipy na víkend, Plzeň, Industry Open, Škodaland, závody dračích lodí, koncert, Fata Morgana, Chrást, dračí lodě, ŠKODA AUTO a.s., festival, výlet, technická památka, Škoda 706 RTO, Bob Dylan, Plzeňský Prazdroj, a. s., John Mayall, Petrohrad, Richard Svobo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Industry Open, den otců ve Škodalandu i bigbítový festival v Chrástu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.