Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Ikonickou vodárenskou věž mimořádně zpřístupní Plzeňský Prazdroj v rámci festivalu Industry Open

Naprosto speciální a běžně nedostupný zážitek připravil pro své návštěvníky pivovar Plzeňský Prazdroj u příležitosti festivalu Industry Open. Lidé dostanou mimořádně možnost prohlédnout si spodní část ikonické vodárenské věže, která je nedílnou součástí plzeňského městského panoramatu.  

„Vodárenská věž je součástí souboru budov Spalkova projektu, který ve své době přinesl nevídaná technická řešení a který se již před více než 115 lety zabýval dnes tolik aktuálním tématem energetické soběstačnosti,“ informovala za Plzeňský Prazdroj Iveta Brixí.  

Počátkem 20. století začal vzhledem k rostoucí výrobě Měšťanský pivovar (předchůdce Plzeňského Prazdroje) při rozšiřování provozů narážet na potíže se zásobováním vodou a energií. S přelomovým projektem, který závodu zajistil v tomto ohledu naprostou soběstačnost, přišel tehdejší technický ředitel závodu František Spalek. Jeho součástí byla elektrocentrála, vodárna na čerpání pitné varní vody – Roudenské vrty, vodárna na čerpání říční užitkové vody, odželezovací stanice a právě vodárenská věž.

Festival Industry Open 2022 zve na zajímavé akce na industriálních místech, výlety za poznáním v Plzni a okolí, komentované prohlídky, zážitkové jízdy historických vozidel, architektonické procházky a mnoho dalšího. Akce se uskuteční od 17. do 19. června.

Ohodnoť článek

Foto Plzeňský Prazdroj

Štítky Plzeňský Prazdroj, Industry Open, zpřístupní historickou vodárenskou věž, vodárenská věž, Plzeňský Prazdroj, a. s., vodojem, festival, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ikonickou vodárenskou věž mimořádně zpřístupní Plzeňský Prazdroj v rámci festivalu Industry Open  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.