Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Titulem Regionální potravina Plzeňského kraje se následující čtyři roky může pyšnit devět nových lahůdek

Devět specialit se může po dobu příštích čtyř let nově pyšnit titulem Regionální potravina Plzeňského kraje. Hodnotitelská komise letos vybírala z celkem 119 přihlášených výrobků v devíti kategoriích.

"V soutěži uspěl Aroniový elixír od Petry Kratejlové, Cibuláda od Jitky Červenkové, Jalapeňos klobása s Čedarem z AB Bor, Pečený vepřový bok s cibulí od Josefa Vanického, Jarovský čerstvý sýr přírodní Jindřišky Jandečkové, jogurt Ječmínek Václava Duba, chléb staročeský kvasový Pekařství Malinová, řez s lanýžovou náplní Střední školy zemědělské a potravinářské Klatovy a uzený siven ze Zpracovny ryb Klatovy," řekla mluvčí Plzeňského kraje Eva Mertlová.

„Ocenění Regionální potravina vnímáme jako záruku kvality vítězných výrobků. Regionální potravina podporuje malovýrobce a rukodělné podniky, kterým otevírá nové možnosti. Díky ocenění jsme měli mimo jiné možnost prezentovat naše piva na tuzemských i zahraničních veletrzích,“ zmínil Michael Beneš z Pivovaru Bizon, oceněný Regionální potravinou v roce 2020. Slavnostní předání ocenění se uskuteční na Dožínkách Plzeňského kraje v Chanovicích v sobotu 27. srpna 2022.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Plzeňský kraj

Štítky gastronomie, regionální potravina Plzeňského kraje, jídlo, Plzeňský kraj, Zpracovna ryb Klatovy a.s., Malinová, Klatovy, Chanovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Titulem Regionální potravina Plzeňského kraje se následující čtyři roky může pyšnit devět nových lahůdek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.