Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Město Plzeň chystá rekonstrukci 12 bytů pro ukrajinské uprchlíky, jde o investici za 8,7 milionu korun

Rekonstrukci 12 městských bytů pro ukrajinské uprchlíky za 8,7 milionu korun plánuje město Plzeň. Zastupitelé už schválili podání žádosti o dotaci na projekt, kterým se rozšíří ubytovací kapacita pro občany Ukrajiny v Plzni. Jedná se o byty o velikostech 1+1, 2+1 a 3+1, ve kterých by mohlo město ubytovat občany Ukrajiny s udělenou dočasnou ochranou, kteří utekli z vlasti kvůli ruské agresi.

„Celková výše investice je zhruba 8,7 milionu korun, z čehož by dotace mohla pokrýt až šest milionů korun. Jde se o městské byty, které jsme měli vyčleněné k opravě, jejich velikost je od čtyřiceti do devadesáti metrů čtverečních. K nastěhování by mohly být v řádu několika měsíců podle rozsahu nutných prací, první snad už začátkem prázdnin. Hotovo bychom chtěli mít do září, nejpozději však do 30. listopadu,“ uvedl na tiskové konferenci náměstek primátora pro oblast ekonomickou, bytovou, sociální začleňování a nakládání s majetkem města David Šlouf (ODS).

Zastupitelé města také schválili způsob financování projektu. „V případě přidělení dotace budeme rekonstrukce bytů předfinancovávat z vlastních zdrojů v plné výši. Prostředky využijeme z Fondu města Plzně pro kofinancování dotovaných projektů. Podpora z ministerstva pro místní rozvoj pak bude 85 procent skutečně vynaložených uznatelných nákladů, maximálně však 120 tisíc korun na jednu osobu,“ vysvětlil náměstek Šlouf.

Válečným uprchlíkům bude město bydlení poskytovat bezplatně. „Podle pravidel vyhlášeného programu můžeme v bytech za určitých podmínek ubytovat i jiné osoby, u nich nájemné nesmí překročit 74,27 korun za metr čtvereční. Bydlení bude poskytovat Odbor bytový Magistrátu města Plzně,“ dodal David Šlouf.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královehradeckého kraje

Štítky rekonstrukce, městské byty, byty pro Ukrajince, dotace, zastupitelstvo Plzně, žádost o dotaci, Plzeň, uprchlík, Ukrajina, projekt, ODS, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Plzeň chystá rekonstrukci 12 bytů pro ukrajinské uprchlíky, jde o investici za 8,7 milionu korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.