Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ty pravé Velikonoce začínají v Globusu!

PR článek

Velikonoce plné dobrot, rodinných setkání a tradic k vítání svátků jara se nezadržitelně blíží. Co k nim neodmyslitelně patří a pro co určitě vyrazit do Globusu? Tento článek vám jistě napoví.

Velikonoce i jaro jsou spojeny s pestrými barvami. Pokud chcete doma navodit jarní atmosféru, skvělým dekorativním prvkem jsou jarní květiny, které vaši domácnost krásně rozveselí. Zvolit můžete například narcisy nebo hyacinty v květináči, jež zakoupíte v Globusu v oddělení Zahrady. Široký výběr jarních a velikonočních dekorací zase najdete v oddělení Domácích potřeb.

Co se týče tradičních velikonočních jídel, jedním z nejtypičtějších je bezpochyby nádivka, známá také jako hlavička nebo sekaná, která se připravuje na Bílou sobotu. Upéct si ji můžete např. podle tohoto receptu na stránce globus.cz/plzen-chotikov. Nádivku s uzeným masem zakoupíte již hotovou od kuchařů v Restauraci Globus nebo balenou v regálu snadného vaření uvnitř hypermarketu. Ke svátkům jara neodmyslitelně patří také jehněčí maso, které v období Velikonoc pořídíte i v Řeznictví Globus.

Věděli jste, že Globus je členem Českého svazu zpracovatelů masa? Vlastní řeznictví má Globus v každém hypermarketu a zkušení řezníci zde maso zpracovávají jen pár metrů od prodejního pultu. Právě díky tomu vám mohou nabídnout maximální čerstvost a kvalitu. Maso a uzenářské výrobky používají také kuchaři v Restauraci Globus, kde vám denně vaří jídla podle tradičních receptů a z pečlivě vybraných surovin. I z jejich sortimentu můžete ochutnat velikonoční speciality, např. velikonočního králíka se špenátem a bramborovými knedlíky, jehněčí kýtu se špenátem a karlovarskými knedlíky, kuřecí stehno s máslovou nádivkou nebo vajíčkovou pomazánku s rukolou, kterou zakoupíte v oddělení lahůdek.

Dokážete si představit Velikonoce bez beránka, mazance a jidášů? Nejen, že patří mezi neoblíbenější sváteční pečivo, ale také mají určitou symboliku. Pokud si chcete mazanec nebo jidáše během svátků vychutnat i bez toho, aniž byste je museli sami péct, zastavte se v Pekařství Globus.Kromě jidášů a mazance v máslovém i de luxe provedení můžete vyzkoušet také velikonoční šlehačkový dort, který ručně vyrobili místní cukráři, nebo další čerstvé a kvalitní pečivo z Poctivé výroby Globus

Poctivost pekařského řemesla v Globusu potvrzují i získaná ocenění. Vybrané chleby a další výrobky se mohou pochlubit jak oceněním „Vyrobeno podle české cechovní normy“, tak i Českou chuťovkou.

Ať už se rozhodnete slavit Velikonoce jakkoliv, v Globusu pořídíte vše, co budete během svátků potřebovat – od odměny pro koledníky, přes dekorace až po tradiční velikonoční jídla. Inspirovat se můžete i v aktuálním velikonočním katalogu, jehož nabídka platí do 17. 4. 2022. 

Ohodnoť článek

Štítky Globus, Velikonoce, velikonoční jídla, velikonoční recepty, svátek, jaro, jídlo, mazanec, Bílá sobota, Česká chuťovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ty pravé Velikonoce začínají v Globusu!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.