Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Ukrajinské děti si v Plzni mohou vybrat z 300 volnočasových aktivit, aby zapomněly na traumatické zážitky

Seznam téměř 300 volnočasových aktivit, které mohou využít děti prchající před konfliktem na Ukrajině, dala dohromady Plzeň. Město teď seznam předalo organizaci Člověk v tísni, jejímž prostřednictvím se nabídka zveřejní na portálu Pomáhej Ukrajině. Cílem je, aby ukrajinské děti co nejrychleji zapomenuly na traumatické zážitky z posledních dní.

Jedná se o akce pravidelné i jednorázové, určeny jsou dětem různého věku, a to s doprovodem i bez doprovodu rodičů. Velká část nabízených aktivit je zdarma. „Vyzvali jsme naše partnery z příspěvkového a neziskového sektoru, zda by nabídli volnočasové aktivity určené speciálně pro děti válečných běženců. Ta výzva se setkala s nevídaným zájmem, během týdne na ni reagovala řada subjektů z oblasti školství, kultury, sportu a sociálních služeb. Všem za to moc děkuji,“ uvedl primátor Pavel Šindelář (ODS).

Smyslem a cílem sezamu aktivit je umožnit dětem, které kvůli válce na Ukrajině utekly spolu s rodiči ze svých domovů, co nejrychleji zapomenout na traumatické zážitky a snáze se tak adaptovat v novém prostředí. Právě k tomu jim mohou pomoci zájmové kroužky, kurzy a další volnočasové aktivity, kterých v seznamu je jich kolem tří stovek.

V areálu fakultní nemocnice na Lochotíně začala fungovat ambulance pro ukrajinské uprchlíky

Fakultní nemocnice Plzeň dnes ráno otevřela takzvaný UA POINT, tedy nonstop ambulanci zajišťující zdravotní péči pro ukrajinské uprchlíky. Reaguje tím na rostoucí příliv lidí prchajících před válkou, kteří hledají zázemí v Plzeňském kraji....

„Každou středu odpoledne tak například mohou ukrajinské děti ve věku osm až 15 let v Plzni navštěvovat výtvarné a tvořivé dílny zaměřené na modelování, malbu, tvorbu koláží, práce s papírem, animaci, komiks, ilustraci a podobně. Ve stejný den pro ně také například připravila Knihovna města Plzně ve své hlavní budově ve Smetanově ulici Čtení pohádek v ukrajinštině. Vybrat se dá ale i z různých sportovních i jinak zaměřených kroužků,“ informovala mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Z jednorázových aktivit je v nabídce například 17. dubna představení na Malé scéně Divadla J. K. Tyla. Pro vstup dětí a jejich dospělého doprovodu je v tomto případě nutná registrace předem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Michal Šťastný

Štítky volnočasové aktivity, ukrajinské děti, kroužky, Plzeň, Ukrajina, Seznam.cz, Člověk v tísni, ruská invaze na Ukrajinu, Pavel Šindelář, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ukrajinské děti si v Plzni mohou vybrat z 300 volnočasových aktivit, aby zapomněly na traumatické zážitky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.