Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sanitku od záchranky a pět milionů korun pošle na Ukrajinu Plzeňský kraj

Finanční dar ve výši pěti milionů korun na pomoc Ukrajině odsouhlasila v pondělí Rada Plzeňského kraje. Kromě tohoto poputuje na Ukrajinu i jedna sanitka značky Mercedes z majetku Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje.

„Rada odsouhlasila a doporučila ke schválení zastupitelstvu finanční dar jako humanitární pomoc Ukrajině z důvodu mimořádné události – invaze Ruské federace na území Ukrajiny, a to ve výši pěti milionů korun. Dar je určen Velvyslanectví Ukrajiny v České republice, které nejlépe vyhodnotí, jak peníze využít. Konflikt na Ukrajině ukazuje nám všem, jak důležitá je solidarita a jak zásadní je rozhodnout se pomoci tam, kde je třeba, tam, kde válka vyhání lidi z domovů,“ říká hejtman Rudolf Špoták (Piráti).

Organizace Plzeňského kraje ZZS PK ze svého majetku vyřadila sanitku Mercedes Benz Sprinter 314, kterou za odhadní cenu odkoupí na základě znaleckého posudku pro Ukrajinský Nadační Fond Děti Ukrajiny jeho pověřený český zástupce.

„Sanitka je plně funkční, v dobrém stavu, a proto jsme umožnili Zdravotnické záchranné službě Plzeňského kraje její vyřazení z majetku a poskytnutí tam, kde je v tuto chvíli potřeba. Tedy na Ukrajině, pro zajištění pomoci tamějším obyvatelům v souvislosti s válečným konfliktem,“ říká náměstek hejtmanky pro oblast zdravotnictví Pavel Hais (Piráti). Poskytnutí sanitky rada kraje schválila k okamžitému předání. Za běžných podmínek by prodej vozu trval v řádu týdnů. Český zástupce nadačního fondu doložil k nákupu sanitky pověření konzula Ukrajinského velvyslanectví v Praze.

Ohodnoť článek

Foto Krajský úřad Plzeňského kraje

Štítky pomoc Ukrajině, Plzeňský kraj, hejtman Špoták, finanční dar, sanitka pro Ukrajinu, sanitka, Ukrajina, Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje, Mercedes-Benz, Rada Plzeňského kraje, Česká pirátská strana, Rusko, Rudolf Špoták, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sanitku od záchranky a pět milionů korun pošle na Ukrajinu Plzeňský kraj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.