Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lidé v Plzni mohou vyrazit na benefiční akci i na čepování piva pro Ukrajinu

Čtvrtek a pátek budou v západočeské metropoli patřit akcím na podporu válkou zmítané Ukrajině. Už zítra mohou milovníci zlatavého moku vyrazit před Pivstro, kam místní minipivovary darovaly sudy se svými výrobky. Veškerý výtěžek půjde k Člověku v tísni. Stejnou organizaci podpoří také DEPO2015, kde se v pátek uskuteční benefiční akce s kulturním programem.

"Pivstro čepuje pro Ukrajinu", tak se jmenuje charitativní akce, která se bude konat ve čtvrtek od 15 hodin v Bezručově ulici v Plzni. „Do akce se zapojí malé místní minipivovary, které věnují na akci sudy piva a celý výtěžek z tržby půjde na pomoc Ukrajině, konkrétně na sbírku SOS Ukrajina od organizace Člověk v tísni,“ říkají organizátoři. Podrobnosti a nabídku piv najdete ZDE.

V pátek od 17 hodin pořádá umělecký spolek Žongléros Ansámbl spolu s kreativní zónou DEPO2015 a Slam Poetry CZ benefiční večer na podporu lidem na Ukrajině. Akce se uskuteční v autobusové hale a celý její výtěžek bude věnován na transparentní účet konta organizace Člověk v tísni a Diakonie západ. Přispět lze zakoupením vstupného nebo věnovat příspěvek přímo na místě.

„Plzeňská kulturní scéna je místem svobodných setkání a komunikace. Ve světle posledních událostí pociťujeme, že to není samozřejmost, a jasně se vymezujeme vůči postupu Ruské federace v čele s prezidentem Vladimirem Putinem. Považujeme za nezbytné vyjádřit solidaritu s ukrajinskými obyvateli. Stojíme za Ukrajinou“, říká principál Žongléros Ansámbl Jiří Misař.

Na benefičním večeru se vystřídají různé umělecké žánry. S akrobatickým představením s příhodným názvem Svoboдa vystoupí spolek Žongléros Ansámbl, večer okoření exhibice špiček české slam poerty scény jako jsou Dr. Filipitch, Tukan, Matheus a hudební část obstará například ukrajinský ženský sbor Džerelo. „Pojďme společně vyjádřit podporu lidem na Ukrajině. Pojďme jim poděkovat za jejich statečnost a podpořit je v odhodlání, se kterým brání nejen svoji svobodu. Pojďme jim ukázat, že v tom nejsou sami“, vyzývá veřejnost k účasti na benefici Jiří Suchánek, ředitel DEPO2015. Více o akci najdete na facebookové události.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Martin Pecuch

Štítky kultura, akce, benefice, Plzeň, Ukrajina, podpora Ukrajiny, Pivstro, Depo2015, pivo, Člověk v tísni, Vladimir Vladimirovič Putin, Jiří Suchánek, Filip Koryta, Diakonie Českobratrské církve evangelické, Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Plzni mohou vyrazit na benefiční akci i na čepování piva pro Ukrajinu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.