Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na podporu skotské hospody bude plzeňská skupina vystupovat pod jménem, které způsobilo skandál

Jako výraz solidarity s příznivci 350 let staré skotské hospody The Black Bitch (Černá čubka) bude plzeňská rock-bluesová skupina Beer Reminder dočasně používat název této nálevny. Hospodu ve městě Linlithgow chce její provozovatel přejmenovat v rámci „cancel culture“. A to i přesto, že výraz Black Bitch označuje fenu chrta, kterou má navíc skotské město ve svém erbu.

„Naše kapela ctí zdravý selský rozum, a protože máme rádi britské puby, hudbu i pivo, chceme alespoň na dálku podpořit všechny místní občany bojující za zachování 350 let starého názvu, který dnešní pomatení aktivisté označují za rasistický. Ten název má nezpochybnitelné lokální historické konotace a s rasismem nesouvisí ani náhodou, je to jen další pitomost fenoménu cancel culture, proti které je třeba se hlasitě postavit,“ říká kytarista a zpěvák kapely Jaroslav Pomp.

Podle kapely, která se ode dneška dočasně jmenuje solidárně The Black Bitch, je podléhání současným trendům, cestou do pekla pseudokorektnosti a teroru. „To známe z Orwellova románu 1984. Věříme, že občané skotského Linlithgow v referendu, které již podpořilo 3000 lidí a je i hlasováním o zdravém rozumu, vyhrají. Vyzýváme k podpoře skotského pubu i další české kapely a hospody,“ dodal Jaroslav Pomp.

Nový název skotské hospody v Linlithgow  by měl znít Black Hound, což v překladu znamená Černý chrt. To ale místním obyvatelům vadí. Podle nich nikdy nebyl původní název myšlen rasisticky a odkazuje na dávnou historii města. Tehdy prý fena (zastarale čubku) chrta zachránila svého pána, jenž byl odsouzen k trestu smrti vyhladověním.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Soukromý archiv Jaroslava Pompa

Štítky The Black Bitch, plzeňská skupina, skotská hospoda, přejmenování, erb, historie, hospoda, hudební skupina, Linlithgow, skandál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na podporu skotské hospody bude plzeňská skupina vystupovat pod jménem, které způsobilo skandál  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.