Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Některé plzeňské městské obvody také zrušily slavnostní rozsvícení vánočního stromu, jiné upravily program

Slavnostní rozsvícení vánočního stromečku už zrušily také některé plzeňské městské obvody. Někde naopak zatím vyčkávají a někde se slavnostní akce upravila v souvislosti s vládními nařízeními.

„S ohledem na zhoršující se epidemiologickou situaci a stávající opatření jsme se rozhodli zrušit kulturní a doprovodný program u sobotního rozsvícení vánočního stromu. Respektujeme vládní nařízení, zároveň nechceme okolo vánočního stromu stavět oplocení a rozdělovat společnost,“ konstatoval mluvčí plzeňského městského obvodu Doubravka Jan Švábek.

Obyvatelé Doubravky o vánoční atmosféru v Habrmannově parku ale nepřijdou. „Od 17 do 19 hodin si zde budou moci prohlédnout vánoční ledové sochy, rozsvícený stromeček nebo si dát svařák v doprovodu vánočních koled. Chystaný ohňostroj proběhne ve chvíli, kdy si jej budeme moci užít všichni společně a bez omezení," dodal mluvčí obvodu. 

Městský obvod Slovany zve na svých webových stránkách na tradiční rozsvícení vánočního stromu, které se má uskutečnit před radnicí na Slovanech 28. listopadu s tím, že akce byla upravena dle vládních nařízení v souvislosti s pandemií Covid-19.

Rozsvícení vánočního stromu zatím neodvolalo ani vedení městského obvodu Plzeň 1 a zve na akci, která se má uskutečnit 30. listopadu od 17.00 hodin U Bazénu na Lochotíně. Na programu je vedle rozsvícení stromu ještě malý vánoční trh a tichý ohňostroj.

Na sídlišti Skvrňany na území MO Plzeň 3 se 5. prosince plánuje setkání dětí s Mikulášem a čerty. Zatančit si bude možné na skladby kapely Maxim Turbulenc. Kromě zářícího vánočního stromu bude také malý adventní trh.

Z důvodu covidových opatření mění program rozsvícení stromu v plzeňském městském obvodu Malesice. „Rušíme vystoupení dětí i ohňostrůjců a nahrazujeme je jiným programem. Sraz v sobotu 27. listopadu 2021 v 16.00 na malesickém koupališti. Kiosek bude otevřen a nabídne pivo, klobásy, svařák i čaj. Před 17.00 průvod na Malesickou náves, rozsvícení stromu a malý ohňostroj. Poté návrat na koupaliště. Tam se uskuteční odeslání přání Ježíškovi, vypouštění lodiček štěstí po řece Mži a lampionů štěstí k nebi,“ informuje své občany vedení obvodu na svém facebookovém profilu.

Ohodnoť článek

Foto MO Plzeň 3

Štítky Vánoční strom, vánoční ozdoby, vánoční výzdoba, Vánoce, rozsvícení stromu, městské obvody, Plzeň, vánoční stromek, městská část, nařízení vlády, ohňostroj, Doubravka, strom, Plzeň 2-Slovany, Ježíšek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé plzeňské městské obvody také zrušily slavnostní rozsvícení vánočního stromu, jiné upravily program  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.