Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Plzni už se finišuje s výzdobou populární vánoční tramvaje, dopravní podnik uvolnil první fotografie polepu

Už čtvrtým rokem se Plzeňané těší, až do ulic města vyjede speciálně nazdobená vánoční tramvaj. Ta se pak pravidelně umisťuje na čelných místech soutěže o nejlepší vánoční tramvaj v konkurenci mnoha měst z celého světa. Právě v těchto vrcholí v depu polepy plzeňské vánoční tramvaje a na veřejnost zatím unikla jen malá ukázka toho, v jakém letos bude stylu. A určitě se máme opět na co těšit.  

  Obvykle vyjíždí speciálně nazdobená vánoční tramvaj v Plzni na svoji první jízdu během první adventní neděle, kdy se také slavnostně rozsvěcuje vánoční strom na náměstí Republiky. Vizuál letošní výzdoby bude zaměřen na prožití vánočních svátků, vánoční zvyky, pečení cukroví, rozbalování dárků nebo zdobení domů i stromků. Vedle barevného polepu nebudou chybět ani tisíce světélek a také vánočními dekory v interiéru.

Podle informací PMDP by měla vánoční tramvaj jezdit v pracovní dny pravděpodobně na lince c. 4 a o víkendech na lince c. 2.

Loni měla Plzeň druhou nejkrásnější tramvaj mezi 24 světovými městy. Rozhodlo o tom hlasování čtenářů magazínu mhd86.cz. Prvenství obhájil maďarský Miškovec, třetí příčka patřila tramvaji z Curychu. Druhé místo v populární soutěži získala loni Plzeň už potřetí v řadě. Hlasování se loni účastnil rekordní počet lidí. V předchozím ročníků nasbírala anketa celkem 73 tisíc hlasů, loni to bylo přes sedm miliónů. Někteří uživatelé sociálních sítí se ale netajili tím, že své favoritce dávali hlas každý den od spuštění hlasování. Chvíli šlo dokonce hlasovat každou hodinu. Otázkou tedy je, zda se systém hlasování v letošním ročníku nezmění, kupříkladu, že půjde hlasovat jen jednou.

Ohodnoť článek

Foto PMDP + Richard Beneš

Štítky vánoční tramvaj, PMDP, vánoční výzdoba, Plzeň, soutěž, advent, Vánoce, Náměstí republiky, Curych, Miskolc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Plzni už se finišuje s výzdobou populární vánoční tramvaje, dopravní podnik uvolnil první fotografie polepu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.