Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Zemřel Pavel Lukeš, moderátor legendárního pořadu Šest ran do klobouku

Ve věku 77 let zemřel legendární moderátor, dramaturg a scénárista Pavel Lukeš. Proslavil se zejména v 80. letech minulého století moderováním televizního pořadu Šest ran do klobouku, který uváděla tehdejší Československá televize. Doma byl Lukeš v Plzni, kde platil za velkou ikonu.

O úmrtí Pavla Lukeše informovalo Rádio Impuls na svém facebookovém profilu. Pro obyvatele Plzně byl v dobách socialismu moderátor Lukeš velikou ikonou, protože z Plzně pocházel a každý ho zde tehdy znal. Narodil se v Nýřanech u Plzně. Moderoval pořady v Měšťanské besedě v Plzni. Pracoval také v plzeňském studiu Československého rozhlasu a poté v Československé televizi.

Vedle moderování soutěže Šest ran do klobouku, kam si Lukeš zval známé osobnosti z řad herců a zpěváků, moderoval ještě velkolepý estrádní pořad Dva z jednoho města. Podílel se ale také na pořadech Manželský pětiboj a Všechno nebo nic. V roce 1987 Lukeše televize propustila. Republiku pak objížděl s pořadem Šest ran do klobouku.

Už před lety bojoval Pavel Lukeš s rakovinou, ale podařilo se mu nemoc překonat. Přesná příčina jeho úmrtí není známa. Jeho manželka Hana zemřela v roce 2015.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Česká televize

Štítky Pavel Lukeš, moderátor, úmrtí, smuteční oznámení, Šest ran do klobouku, klobouk, Plzeň, Československá televize, Československý rozhlas, Rádio Impuls, Nýřany, Měšťanská beseda, Všechno nebo nic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel Pavel Lukeš, moderátor legendárního pořadu Šest ran do klobouku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.