Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rodiny v hmotné nouzi mohou dostat od města příspěvek na obědy

Některé rodiny se stále potýkají s následky koronavirové pandemie. Jedná se zejména o rodiče dětí, jenž pobírají dávky v hmotné nouzi. Podle plzeňských radních je v západočeské metropoli řada těch, kteří nemají možnost získat přípěvech na stravné. Kolik financí radnice vyčlení se zatím neví, uvidí se až podle toho, jaký bude zájem.

„Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně má ve svém rozpočtu finanční prostředky, které původně byly určeny na dopravu dětí na plaveckou výuku a dopravní výchovu. V uplynulém školním roce však nemohly být kvůli pandemické situaci a lockdownu, jenž výrazně omezil i školní aktivity, využity. Tyto peníze nyní vložíme do projektu s názvem Zvýhodněné stravné pro děti a žáky zřizovaných mateřských škol a základních škol,“ vysvětlila radní města Plzně pro oblast školství Lucie Kantorová (ANO).

Od nového školního roku děti z rodin, které se ocitly v hmotné nouzi, nemají jiné možnosti, jak získat příspěvek na stravné Podmínkou poskytnutí zvýhodněného stravného na školní obědy z projektu připraveného městem Plzní je vyplnění žádosti, ve které jsou uvedeny všechny informace o projektu i jeho podmínky. Tuto žádost pak zákonný zástupce dítěte předá škole a také uhradí třetinu ceny stravného. Škole je také nutné doložit rozhodnutí Úřadu práce České republiky o přiznání dávky pomoci v hmotné nouzi. Další dvě třetiny stravného pak uhradí ze svého rozpočtu Odbor školství, mládeže a tělovýchovy,“ uvedla vedoucí tohoto magistrátního odboru Dagmar Škrlantová.

Magistrát už jednotlivé školy a školní jídelny oslovil, aby zjistil počet dětí, kterým by mohl být příspěvek na stravné v období září až prosinec 2021 poskytnut. Plzeň nicméně počítá s tím, že do konce roku pokryje všechny žádosti, které ze škol přijdou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Šárka Kotzinová

Štítky škola, vzdělání, obědy, příspěvek, dávky, Plzeň, hmotná nouze, projekt, Úřad práce České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodiny v hmotné nouzi mohou dostat od města příspěvek na obědy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.