Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Pivo, víno i ukázka žonglérského umění

Víkend je opět tady a s ním i řada akcí. Z volebních místností se můžete přesunout například na festival piva Brewstock, kde se představí dvacítka pivovarů. Kdo dává raději přednost vínu, ten si přijde na své v Přešticích. Pokud se ovšem chcete pobavit i se svými ratolestmi, tak vyrazte na akci s všeříkajícím názvem Žonglobalizace.

Pivně-kulturní festival BREWSTOCK

Pátek a sobota bude patřit milovníkům pěnivého moku. Nádvoří Plzeňského Prazdroje obsadí 20 minipivovarů včetně dvou hostů ze zahraničí. „Jedním je belgický Brouwerij De Ranke, který se mimo jiné pyšní tím, že svá piva vaří vždy výhradně z celých chmelových šištic a to ihned po jejich sklizení. Druhým hostem je Svaneke Bryghus z dánského ostrova Bornholm. Pivovar Svaneke vaří výhradně z organických surovin a se silným důrazem na udržitelnost,“ láká na akci zakladatel festivalu Adam Vlček.

Pivo se bude pít výhradně ze skla a chybět nebude ani občerstvení. Areál je pro návštěvníky otevřený v pátek do 22 hodin a v sobotu od 11 do 22 hodin. Vstup je zdarma.

Přeštický festival vína

Masarykovo náměstí v Přešticích ožije v sobotu 4. ročníkem festivalu vína. Fanouškům se představí 15 vybraných vinařství. „Kromě stálic festivalů vína, jakými jsou například mutěnické Modré vinařství bratří Čížků či mikulovské Vinařství Rauš se svým nepřehlédnutelným someliérem Lukášem Polišenským, budete moci poznat a ozkoušet bezpočet dalších značek. Celková nabídka bude velice pestrá, od klasických lehkých ročníkových vín, přes frizzante a růžová vína, po striktně odrůdové typy až po mohutnější či vyzrálejší vína z francouzských sudů či vína speciálních výrobních technologií jako třeba sur-lie či kvevri,“ přibližují organizátoři.

K dobrému vínu patří i dobré jídlo. Na náměstí tak bude i food zóna a vše doplní doprovodný kulturní program. Vstup na akci je zdarma, víno se bude podávat výhradně do festivalových sklenic, které budou na místě k zakoupení za stovku. Festival se uskuteční od 13 do 22 hodin. Více informací najdete ZDE.

Žonglobalizace

Tento víkend vrcholí v Borském parku festival českého i světového žonglérského umění, který po celý týden zve na dechberoucí cirkusová představení. V sobotu se mohou zájemci těšit na řadu workshopů, světelnou show i večerní party s plzeňskými DJs. Neděle bude patřit dětem. Program odstartuje v 11 hodin a nejmenší návštěvníci si budou moci vyzkoušet žonglování, vzdušnou akrobacii a řadu her. Ve 14 hodin pak odstartuje show s názvem Hvězdář. Podrobný program naleznete ZDE.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Brewstock / Jakub Veselý

Štítky tipy na víkend, Plzeň, pivo, víno, cirkus, akce, kultura, festival, umění, Přeštice, pivovar, Plzeňský Prazdroj, a. s., Bornholm

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Pivo, víno i ukázka žonglérského umění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.