Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pilsner Urquell připravil k výročí vědomostní hru, výherce odmění pivem na rok zdarma

PR článek

Začátkem října oslaví značka Pilsner Urquell 179. výročí od první várky legendárního plzeňského ležáku. K letošním oslavám si přitom pivovar připravil netradiční oslavu v podobě městské vědomostní hry. Po celé Plzni budou rozestavěny panely s otázkami spojenými s plzeňským ležákem, na které budou účastníci hry odpovídat pomocí mobilního telefonu. Každý soutěžící může denně vyhrát až dvě čepované dvanáctky. Absolutní vítěz soutěže pak získá pivo na celý rok zdarma.

Zrození legendy

Historie věhlasného plzeňského piva se začala psát 5. října roku 1842, kdy uvařil sládek tehdejšího Měšťanského pivovaru Josef Groll první várku spodně kvašeného piva. Od konkurence se lišilo zejména třicetidenním zráním, díky kterému získalo označení ležák. O 179 let později je značka Pilsner Urquell známá po celém světě, legendární plzeňský ležák si vychutnávají lidé v 50 zemích a Plzeňský Prazdroj je tak nejvýznamnějším exportérem českého piva.

Za čtyři správné odpovědi jedno čepované

Letos si pivovar k výročí připravil vědomostní hru Po Plzni za Plzní. Na zastávkách, na nádraží a v zapojených hospodách po celé Plzni budou na světelných panelech umístěny otázky spojené s historií i současností piva Pilsner Urquell, na které mohou účastníci hry odpovídat pomocí QR kódu. Za každé čtyři správné odpovědi získají jedno pivo zdarma, které si mohou vychutnat v některé ze zapojených plzeňských restaurací.

„Cílem hry Po Plzi za plzní je pobavit jak obyvatele Plzně, tak její návštěvníky a seznámit je s fakty, které o pivu, jež šíří slávu města i české pivní kultury po celém světě, možná netušili. Věříme, že tím přispějeme k ještě větší hrdosti občanů na své město i na plzeňský ležák,“ vysvětluje Jan Toloch z marketingu značky Pilsner Urquell. 

Losování určí vítěze piva na celý rok zdarma

Pilsner Urquell ke svým narozeninám rozdá celkem 10 000 piv zdarma. Do hry se mohou zapojit lidé starší 18 let, soutěž bude probíhat od 1. do 31. října 2021. Denně může soutěžící vyhrát maximálně dvě čepovaná piva, odpovědět na všechny otázky bude však možné během jediného dne. 

Každý, kdo správně odpoví na všechny soutěžní otázky, bude zařazen do finálového slosování. Z něj vzejde absolutní vítěz hry Po Plzni za plzní, který bude zveřejněn 1. listopadu 2021 a získá poukaz na pivo na rok zdarma. 

Zapojené podniky, ve kterých bude možné vychutnat si pivo vysoutěžené pivo zdarma: U Salzmannů, Švejk Restaurant, Lokál pod divadlem, Sokolovna Bolevec, Plzeňka, Pivnice Sladovnická, Restaurace 12, The PUB a Tank Bar.

Mapa všech dostupných ploch se soutěžními otázkami je k dispozici na webové stránce www.poplznizaplzni.cz.



 

Ohodnoť článek

Štítky Pilsner Urquell, Plzeňský Prazdroj, soutěž, výročí, pivo zdarma, pivo, Plzeň, pivovar, slavnost, Josef Groll, Plzeňský Prazdroj, a. s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pilsner Urquell připravil k výročí vědomostní hru, výherce odmění pivem na rok zdarma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.