Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Otevřené ateliéry, oslava jablek i festival vína

Poslední zářijový víkend slibuje akce pro milovníky umění i dobrého vína. Na své si přijdou také rodiče, kteří mohou zavítat na akci JETOTU, kde se dozví o pestré nabídce kroužků pro své ratolesti. Program si připravili i v Nebílovech, kde se odehraje vyhlášení vítězů soutěže Regionální potraviny Plzeňského kraje za rok 2021.

Festival vína

Kopeckého sady a ulice Bedřicha Smetany v Plzni ožijí od 25. do 27. září festivalem vína. Jedná se o největší akci svého druhu v regionu a představí hned 24 vinařství z celé republiky. Součástí akce bude také food zóna s velkým výběrem delikates z celého světa i doprovodný kulturní program. Na pódiu se vystřídají umělci jako je Milan Peroutka se skupinou Perutě, Sabina Křováková s kapelou nebo plzeňská kapela Moodshake a mnozí další. Vstup na akci je zdarma a začíná se vždy od 13 hodin s tím, že degustace končí ve 22 hodin.  

Víkend otevřených ateliérů

Dvoudenní akce s názvem Víkend otevřených ateliérů se v Plzni uskuteční už tento víkend. Obdivovat obrazy a nahlédnout umělcům pod ruku budou moci lidé na 60 místech po celé Plzni. Do akce se zapojilo 130 výtvarníků z Plzně, Klatov a dalších koutů Plzeňského kraje. Akce začíná po oba dny ve 14 hodin. Podrobnější informace včetně mapy najdete ZDE.

Malířka na svých obrazech zachycuje něžnou povahu chrtů i jejich strádání

Grafička, fotografka, malířka a také velká milovnice psů. Přesně tak můžeme titulovat Plzeňačku Weroniku Gray, která svou uměleckou tvorbu směřuje hlavně ke čtyřnohým společníkům. Pořádá charitativní akce na pomoc opuštěným chrtům, a dokonce i...

JETOTU prezentační a vzdělávací show

Středisko volného času Radovánek připravilo na sobotu bohatý program, který představí pestrou nabídkou vzdělávacích aktivit. Na náměstí Republiky vyroste stanové městečko, velké pódium i sportovní plocha, kde se zájemci dozví o kroužcích z oblasti techniky, ekologie, sportu, tance, hudby nebo mediální východy. Program začíná od 10 hodin. Bližší informace a najdete ZDE. Radovánek ročně organizuje 300 kroužků a stovku táborů.

Festival jablek

Tradiční Slavnosti jablek v Nebílovech se uskuteční tuto neděli 26. září. Součástí akce je vyhlášení Regionálních potravin Plzeňského kraje za rok 2021, které budou moci návštěvníci na místě ochutnat. Samozřejmostí jsou i produkci z Nebílovských sadů. Pořadatelé slibují i nabitý doprovodný program. Na místě vystoupí Jakub Smolík s kapelou a na své si přijdou i gurmáni, kterým šéfkuchař Martin Havlík ukáže, co všechno můžeme z jablek uvařit. Milovníci sladkého se také mohou utkat v soutěži o nejlepší sladký moučník – jak jinak než z jablek. Vstup je zdarma.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto České festivaly vína

Štítky tipy na víkend, Plzeň, Festival vína, Nebílovy, umění, Radovánek, víno, ateliér, jablko, hudební skupina, Plzeňský kraj, festival, slavnost, Bedřich Smetana, Milan Peroutka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Otevřené ateliéry, oslava jablek i festival vína  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.