Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na většině venkovních koupališť v Plzeňském kraji je voda vhodná ke koupání

Také ve druhé polovině srpna je voda na většině míst v kraji vhodná ke koupání. Hygienici, kteří kvalitu vody na vybraných místech dlouhodobě sledují, nedoporučují ke koupání biotop v Blovicích na Plzeňsku. Podle posledních dostupných měření je tam voda nevhodná ke koupání kvůli množství chlorofylu a sinic a pro plavce může představovat zdravotní riziko. Koupání nelze doporučit především pro děti, těhotné ženy, alergiky a lidi s oslabenou imunitou, informují hygienici na svém webu.

Kvůli mikrobiologickému znečištění je podle hygieniků zhoršená jakost vody v plzeňském Košuteckém jezírku, kde je jakost vody na třetím stupni pětibodové škály. Plzeňské rybníky z Bolevecké rybniční soustavy mají vodu s nejvyšší hodnotou kvality a s teplotou kolem 24 stupňů. Vodu vhodnou ke koupání má podle hygieniků také přehrada Hracholusky v lokalitě na hrázi a na Radosti. Teplota je ke 25 stupňům.

Ostatní sledované vodní plochy v kraji mají vodu na prvním nebo druhém stupni kvality a plavání tam nepředstavuje zdravotní rizika. Kvalitu vody na koupalištích můžete sledovat na webových stránkách Krajské hygienické stanice v Plzni. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky koupání, koupaliště, kvalita vody, Plzeňský kraj, Blovice, Krajská hygienická stanice, Bolevecké rybníky, Hracholusky, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na většině venkovních koupališť v Plzeňském kraji je voda vhodná ke koupání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.