Počasí dnes15 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Pandemie koronaviru v Plzeňském kraji dál slábne, za týden přibylo 196 nákaz

Oproti minulému týdnu přibylo v kraji o 296 nákaz méně. Týdenní krajská bilance je nejnižší od přelomu loňského srpna a září. V posledních dnech se počet denních přírůstků pohyboval do 50 případů. Ještě před měsícem to bylo více než 100 případů denně a před dvěma měsíci byly denní nárůsty několikanásobně vyšší.

Krajská hygienická stanice aktuálně uvádí 756 nakažených, kteří v Plzeňském kraji reálně žijí. Od začátku pandemie se mělo v kraji uzdravit 97 223 osob. Nejvíce nemocných evidují hygienici v Plzni (206), následuje Klatovsko (156), severní Plzeňsko (99), Rokycansko (98), jižní Plzeňsko (95), Domažlicko (52) a Tachovsko (50).

Za uplynulých sedm dní přibylo v kraji 33 nakažených na 100 tisíc obyvatel, což je mezi kraji třetí nejnižší číslo. Vyplývá to z dnešních údajů ministerstva zdravotnictví.

Od začátku pandemie loni v březnu se v kraji nakazilo 97 804 lidí, tedy 16,5 procenta všech obyvatel. Největší podíl nově nakažených je v okrese Rokycany, kde za sedm dní přibylo celkem 38 případů. Nejlepší je situace na Domažlicku, kde měli pouze šest nakažených.

V uplynulých sedmi dnech zemřelo v kraji pět lidí s covidem-19, v předchozím týdnu to bylo sedm úmrtí. Od začátku pandemie zemřelo v kraji 1910 nakažených. Nejvíc úmrtí spojovaných s koronavirem bylo v kraji při vrcholu pandemie v březnu, 529 lidí.

Nemocnice v regionu se téměř vrátily k běžnému provozu včetně obnovy operací, covidoví pacienti se soustřeďují do vybraných nemocnic. Ve Fakultní nemocnici Plzeň dnes pečují o 18 lidí s covidem. Na lůžkách intenzivní péče je sedm nakažených, z toho tři na umělé plicní ventilaci. V březnu touto dobou, kdy byla FN nejvytíženější covidovými pacienty v celé republice, v ní pečovali o 253 nakažených pacientů.

Do kraje přichází více vakcín

Za poslední týden zdravotníci očkovali 27 007, ve čtvrtek rekordních 5 422 lidí. Dosud bylo v kraji spotřebováno 244 496 vakcín pro 184 216 lidí. Očkováno je aspoň jednou dávkou 31,2 procenta obyvatel kraje. Ukončené očkování má desetina obyvatel kraje. Z nich dostalo 1477 lidí vakcínu Janssen, která má jednu očkovací dávku, a 60.280 lidí některou z dvoudávkových vakcín.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, pandemie covidu-19, pandemie, vakcína, Krajská hygienická stanice, okres Domažlice, Plzeň, okres Klatovy, okres Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pandemie koronaviru v Plzeňském kraji dál slábne, za týden přibylo 196 nákaz  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.