Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Předprodej vstupenek na první prohlídky opravené katedrály sv. Bartoloměje startuje 24. května

Chystáte se na návštěvu opravené katedrály sv. Bartoloměje v Plzni? Turistické informační centrum v pondělí 24. května spustí předprodej vstupenek na pravidelné prohlídky historického centra, tematické prohlídky a prohlídky katedrály, včetně nové trasy vedoucí do podkrovní expozice. Premiérové prohlídky se uskuteční o prvním červnovém víkendu.

„V nabídce prohlídek Turistického informačního centra bude tradiční prohlídková trasa kolem nejvýznamnějších památek nazvaná To nejlepší z Plzně, dále pak nová prohlídka Osvobození 1945, která se uskutečnila letos poprvé při příležitosti květnových Slavností svobody i další tematické prohlídky. Ty představují město z jiného úhlu a překvapí i místní,“ prozradila Jaroslava Panušková, která má v organizaci Plzeň – TURISMUS přípravu prohlídek na starost.  

Nabídku doplní dvě prohlídky zrekonstruované katedrály sv. Bartoloměje, do které se veřejnost dostane po dlouhých třech letech. Návštěvníci se navíc kromě prohlídky interiéru katedrály podívají i do dosud nepřístupných půdních prostor, kde bude nainstalována nová expozice. „Informační panely prozradí zajímavosti z historie této gotické perly i ze současnosti a náročné rekonstrukce,“ uvedla Panušková.

„Těší nás, že ve spolupráci s plzeňským biskupstvím můžeme při komentovaných prohlídkách ukázat krásu nově zrekonstruované katedrály a zavést návštěvníky i do míst, kam se veřejnost dosud podívat nemohla, do podkroví s jedinečným gotickým krovem, který má jen málo srovnání v celé střední Evropě. Zároveň zveme na tematické prohlídky centrem města, zejména na letošní novinku „Osvobození 1945,“ doplnila Panušková.

Vedle už zmíněných prohlídkových tras chystá město i další, například Báje a pověsti plzeňské (ideální pro rodiny s dětmi), Za tajemstvím výzdoby plzeňských domů (nejen pro fanoušky historie a architektury) a trasu Židovská Plzeň, o kterou byl v loňském roce velký zájem, protože návštěvníky zavede i do nádherné Staré synagogy a jednoho z Loosových interiérů.

Vstupenky na všechny prohlídky je možné zakoupit od pondělí 24. 5. online prostřednictvím Plzeňské vstupenky či osobně v Turistickém informačním centru vedle radnice. První tematická prohlídka se uskuteční už v pátek 4. června, přičemž termíny jsou plánované během celého léta až do září. Sraz účastníků je vždy před infocentrem vedle radnice. Více informací najdete na www.visitplzen.eu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Visit Plzen

Štítky katedrála sv. Bartoloměje, prohlídkové trasy, předprodej, nová expozice, podkroví, vstupenka, Plzeň, turistické centrum, historické jádro města

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předprodej vstupenek na první prohlídky opravené katedrály sv. Bartoloměje startuje 24. května  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.