Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hospic sv. Lazara přišel v době korony o některé dárce. S financemi na provoz pomůže kraj

Kamenný Hospic sv. Lazara v Plzni požádal mimořádně o další pomoc Plzeňský kraj, který jinak na jeho provoz pravidelně přispívá. Zařízení, které disponuje 28 lůžky se aktuálně potýká s nedostatkem financí.

„Vedení hospice požádalo kraj o navýšení dotace nákladů souvisejících s poskytováním služeb lůžkové hospicové a paliativní péče o 200 tisíc korun,“ informovala hejtmanka Ilona Mauritzová (ODS).

V roce 2020 poskytl Plzeňský kraj hospici dotaci ve výši jeden milion korun. Vzhledem k situaci, ke které došlo v souvislosti s onemocněním Covid-19, žádá hospic Plzeňský kraj o navýšení dotace. „Hospic musel na určitou dobu omezit provoz a přišel také o některé dárce z řad právnických osob. Rada kraje odsouhlasila navýšení dotace na celkovou částku 1,2 milionu korun,“ vysvětlila hejtmanka. Poskytnutí mimořádné dotace bude ještě schvalovat zastupitelstvo.

Vedle plzeňského hospice na území Plzeňského kraje poskytuje stejní služby ještě Hospic sv. Jiří z Tachovska a plzeňská hospicová péče Domov.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky hospic, dotace, Plzeňský kraj, péče, klienti domova, Hospic sv. Lazara, Plzeň, Ilona Mauritzová, ODS, finance, okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hospic sv. Lazara přišel v době korony o některé dárce. S financemi na provoz pomůže kraj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.