Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Bez tradičních vánočních trhů i novoročního ohňostroje budou Domažlice

Tradiční předvánoční akce výrazně ovlivní epidemie koronaviru také v Domažlicích. Od soboty 28. listopadu se rozsvítí vánoční osvětlení centra města včetně vánočního smrku na náměstí, ale každoroční slavnost spojená s premiérovým rozsvícením se letos konat nebude. Rozhodli o tom domažličtí radní na svém úterním jednání. 

Výraznou změnou projde i vánoční trh před radnicí. „Stát budou jen tři stánky, ve kterých budou od soboty 19. prosince do středy 23. prosince své výrobky prodávat Diecézní charita a prodejci vánočních dekorací,“ uvedl místostarosta Stanislav Antoš. Trh letos nebude doprovázet ani kulturní program. Před radnicí budou navíc od pondělí do středy k dostání ryby z chovu Domažlických městských lesů (DML).

„Ryby jsou v prodeji od poloviny listopadu také každou středu před domažlickou radnicí od 9:00 do 13:00 hodin a každý pátek v rybárně v Hanovo Parku od 13:00 do 16:00 hodin," uvedl ekonom DML Josef Forst. Zásoby chystané na Vánoce pracovníci městských lesů doplnili při výlovu Černého rybníka u Babylonu. Při něm vylovili čtyři tuny ryb, jednalo se o kapry, amury, štiky a líny.

Stromečky začnou pracovníci DML prodávat 1. prosince v areálu společnosti v Tyršově ulici 611. „V nabídce budeme mít naše smrčky pocházející z výchovných zásahů v lese a dále budeme mít plantážové stromečky smrk stříbrný a jedli kavkazskou,“ dodal Forst.

Z důvodu koronavirové pandemie se neuskuteční v Domažlicích ani tradiční novoroční ohňostroj, který každoročně sledují stovky lidí.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky vánoční trhy, adventní trhy, koronavirus, organizátoři trhů, novoroční ohňostroj, Domažlice, pandemie covidu-19, les, radnice, Stanislav Antoš, Vánoce, Babylón

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bez tradičních vánočních trhů i novoročního ohňostroje budou Domažlice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.