Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V plném proudu je už zdobení vánočního stromu na plzeňském náměstí Republiky

Víte kolik metrů kabelů s osvětlením a ozdobami se musí nainstalovat na plzeňský vánoční strom stojící na náměstí Republiky? Lépe se počítá rovnou na kilometry. A bude to něco přes pět kilometrů kabelu! Zdobení vánočního stromu se už rozjelo naplno. A bude pokračovat ještě v příštích dnech.

FOTOGALERIE: Zdobení vánočního stromu

Úterý, 24. listopadu 2020, 14:46

FOTOGALERIE: Zdobení vánočního stromu
FOTOGALERIE: Zdobení vánočního stromu

S instalací ozdobných prvků na jedli bělokorou, která do Plzně přicestovala ze soukromého pozemku v Kařezu, začali pracovníci Plzeňských městských dopravních podniků už v pondělí. Podle plánu by měli mít nazdobený strom ve čtvrtek.

„Převážnou část tvoří loni pořízená výzdoba, která bude obohacena novými zdobnými prvky s motivem sněhové vločky. Tento motiv si Plzeňané sami vybrali v anketě, jež probíhala v září na městském webovém portálu a Facebooku,“ uvedl Viktor Lang ze Správy veřejného statku města Plzně.

Strom se poprvé rozzáří tradičně první adventní neděli, tedy 29. listopadu. Kvůli nepříznivé epidemické situaci se nebude moci veřejnost tentokrát tohoto tradičního aktu zúčastnit. Lidé o něj však nepřijdou. Pokud budou mít zájem, mohou ho sledovat on-line ze svých domovů na ZAK TV nebo Facebooku a internetových stránkách města Plzně.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Vánoční strom, vánoční ozdoby, vánoční výzdoba, Vánoce, jedle bělokorá, zdobení, instalace, vánoční stromek, Plzeň, Facebook, advent, Kařez

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V plném proudu je už zdobení vánočního stromu na plzeňském náměstí Republiky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.