Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na svém místě na náměstí Republiky už stojí plzeňská vánoční jedle a čeká na ozdobení

Vánoční jedle už stojí na plzeňském náměstí Republiky. Dopravil ji tam speciální konvoj ze soukromé zahrady z Kařezu na Rokycansku kde rostla asi 60 let. Majitelé se obávali, že by mohl přerostlý strom poškodit domy v jeho těsné blízkosti. Při větru se nebezpečně ohýbal a hrozilo že se vyvrátí nebo zlomí. Lesníci strom instalovali na obvyklém místě u katedrály svatého Bartoloměje.

„Se zdobením plzeňské vánoční jedle se začne 23. listopadu, potrvá několik dnů. Převážnou část bude tvořit loni pořízená výzdoba, tu obohatí nové prvky s motivem sněhové vločky,“ informovala Marie Fialová z plzeňského magistrátu.

Strom se poprvé rozzáří tradičně první adventní neděli, tedy 29. listopadu. Kvůli nepříznivé epidemické situaci se nebude moci veřejnost tentokrát tohoto tradičního aktu zúčastnit, může ho však sledovat v živém přenosu na Facebooku města Plzeň.eu nebo webových stránkách města www.plzenvkostce.cz.

Vánoční atmosféru navodí od 17 hodin koledy v jazz-rockovém hávu v podání kapely Ivana Audese a sólistky Divadla Josefa Kajetána Tyla Soni Hanzlíčkové Borkové, držitelky Umělecké ceny města Plzně. Strom se rozzáří po svátečním slovu primátora města Plzně Martina Baxy a plzeňského biskupa Tomáše Holuba.

Kromě vánočního stromu ozdobí centrum města tradičně i prvky vánočního osvětlení. S jejich instalací se začne v sobotu 14. listopadu v centru města a postupně se bude výzdoba rozšiřovat do dalších ulic. Město ve spolupráci s PMDP nazdobí úspěšnou a oblíbenou vánoční tramvaj.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plzen.eu

Štítky Vánoční strom, vánoční ozdoby, vánoční výzdoba, Vánoce, kácení vánočního stromu, jedle bělokorá, jedle, Náměstí republiky, okres Rokycany, Kařez, Plzeň, advent, strom, Facebook, Martin Baxa, Tomáš Holub, Plzeňské městské dopravní podniky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na svém místě na náměstí Republiky už stojí plzeňská vánoční jedle a čeká na ozdobení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.