Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Známá facebooková skupina bude pomáhat hledat další ztracené lidi z celé republiky

, aktualizováno 13. listopadu 2020, 11:15

Úspěšná facebooková skupina, která v minulých týdnech sdružovala stovky dobrovolníků pátrajících po seniorovi ztraceném na Šumavě nekončí. I když se před týdnem podařilo nalézt tělo ztraceného muže, který zemřel v lese, skupina zůstane zachována. Bude totiž sloužit jako informační zdroj po pátrání po dalších pohřešovaných a hledaných lidech.

„Pohřešovaný děda Hnízdo není jediný, kdo potřeboval pomoc. Rozhodli jsme se tak pro zachování skupiny, dále bude použita pro pohřešované a hledané lidi. Můžete zde sdílet články i samotné příspěvky, zabývající se tímto tématem. Dále zde budou v albech k dispozici různé organizace, zabývající se právě pomocí hledání, které je možné oslovit,“ informovala správkyně skupiny Veronika Sedláčková. Ta stála za organizací pátracích akcí po ztraceném muži ze Šumavy.

"Chceme mít na jednom místě i takový seznam organizací, které pomáhají s hledám pohřešovanych osob. Proto postupně každé takové organizací utvoříme ve skupině album ve kterém bude jejich podrobnější info, například o tom, čím přesně se zabývají, dále i jak je kontaktovat, ale i to, jak takovou organizaci lze podpořit. Protože všechny tyto organizace funguji jako dobrovolnické. Tudíž si za svoji pomoc neúčtují žádné honoráře. Což může spoustě lidem hodně pomoci. Samozřejmě členové skupiny budou moct sdílet články i příspěvky o hledaných lidech. Ale i přímo žádat o pomoc. My tu budeme k dispozici dále pro každého kdo takovou pomoc bude potřebovat," uvedla Sedláčková.

Původně se skupina jmenovala „Hledá se "děda" Zdeněk Hnízdo,“ aktuálně se přejmenovala na „poHni - aneb hledáme a pomáháme dal.“ Založena byla 15. října a bleskově nasbírala kolem 1000 členů. Příspěvky o pátrání po ztraceném seniorovi vidělo za tu dobu přes 100 tisíc lidí. Členové skupiny si předávali informace a poznatky z individuálních pátracích akcí.

Ve skupině se také organizovala velká pátrací akce, do které se pak zapojilo přes 100 lidí. „Byla jsem neskutečně překvapena empatií tolika lidí. Nebyl jim stejně jako nám lhostejný osud jednoho "starce." Moc mě těší, že i v této těžké době, lidé dokáží pomáhat druhým,“ řekla Veronika Sedláčková.

Téměř devadesátiletý muž odešel poslední zářijový den ze své roubenky na Patrasce u Strážova jen nalehko ve svetru a maskáčových kalhotách na svoji obvyklou procházku, při které se bohužel ztratil a nedokázal najít cestu zpět. Naposledy byl spatřen poblíž obce Chvalšovice. Zachytila ho tam druhý den po jeho zmizení bezpečnostní kamera. A právě nedaleko Chvalšovic našli 7. listopadu dva mladíci v hustém porostu tělo ztraceného muže.

Smutný, ale očekávaný konec má pátrání po pohřešovaném devadesátiletém muži, který se ztratil poslední zářijový den na Šumavě. Pohřešovaného seniora bez známek života nalezli v sobotu odpoledne v lesním porostu na Čachrovsku dva mladíci v hustém...

Ohodnoť článek

Foto Veronika Sedláčková / Pavel Bláha

Štítky Facebooková skupina, pátrací akce, ztracený senior, policie, pohřešovaný muž, Plzeňský, pátrání na Šumavě, Šumava, Veronika Sedláčková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Známá facebooková skupina bude pomáhat hledat další ztracené lidi z celé republiky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.