Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policisté na Šumavě našli mrtvého muže, pravděpodobně jde o pohřešovaného seniora

, aktualizováno 8. listopadu 2020, 19:50

Smutný, ale očekávaný konec má pátrání po pohřešovaném devadesátiletém muži, který se ztratil poslední zářijový den na Šumavě. Pohřešovaného seniora bez známek života nalezli v sobotu odpoledne v lesním porostu na Čachrovsku dva mladíci v hustém porostu. Rodina dnes identifikovala mrtvého muže.

"Žádné okolnosti nenasvědčují, že by muž přišel o život násilnou smrtí. Přesnou odpověď však dá až výsledek soudní pitvy. Policisté o této události vyrozuměli příbuzné," infprmovala mluvčí policie Michaela Raindlová. Mrtvý měl mít u sebe věci, které patřily pohřešovanému. Identifikace těla se uskuteční v neděli. Policie podle jejích slov dwkuje všem občanům, kteří pomáhali s pátráním. 

Muž odešel ze své roubenky na Patrasce u Strážova jen nalehko ve svetru a maskáčových kalhotách. Naposledy ho živého spatřili právě poblíž obce Chvalšovice. Zachytila ho tam druhý den po jeho zmizení bezpečnostní kamera. Senior byl velmi vitální, ale měl problémy s orientací. Při své vycházce zřejmě zabloudil a už se nedokázal vrátit. V době jeho zmizení už byly na Šumavě velmi chladné noci.

Do pátrání po muži se v oblasti Šumavy zapojily stovky lidí, ať už se jednalo o profesionály nebo o dobrovolníky. Lidé pátrali na vlastní pěsť nebo organizovaně. Na facebooku vznikla i početná skupina lidí, kteří muže hledali a sdělovali si informace. Poslední velká pátrací akce, které se zúčastnilo přes 100 lidí včetně psovodů, se uskutečnila před 14 dny v oblasti Hartmanic.   

Pohřešovaného seniora nakonec našli dva mladí kluci při jejich procházce lesem. Pán ležel v hustějším porostu nedaleko Chvalšovic. Tento terén krátce po zmizení muže prohledávala v rojnici policie se psy a také vrtulník s termovizí. "Dnes rodina potvrzeno, že se jednalo právě o našeho hledaného. Na základě idenfikace oblečení a věci co měl u sebe. Ráda bych ještě jednou všem účastníkům pátrámí strašně moc poděkovala, a to i jménem rodiny, se kterou jsem byla po celou dobu v kontaktu," doplnila Veronika Sedláčková, která pátrání organizovala prostřednictvím sociálních sítí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto facebook.com

Štítky pátrací akce, ztracený senior, policie, pohřešovaný muž, Plzeňský, pátrání na Šumavě, Šumava, Veronika Sedláčková, Strážov, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté na Šumavě našli mrtvého muže, pravděpodobně jde o pohřešovaného seniora  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.