Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Unikátní plot na Plzeňsku zdobí 200 hrnků, občas nějaký zmizí, ale další se zase objeví

Ten nejveselejší, nejpestřejší a nejvíce obdivovaný plot najdete v malé obci Zhůř na jižním Plzeňsku. Majitelé domu svůj plot vyzdobili asi 200 hrnečky různých velikostí, tvarů i barev. Obdivovat tento plot jezdí lidé od nás i ze zahraničí.

Pokud pojedete po silnici I/20 z Plzně ve směru na České Budějovice, určitě plot s hrnečky neminete, najdete ho až na konci obce po pravé straně, před odbočkou na Jarov. Zastavit můžete za rohem a pak si užijete prohlídku sbírky hrnků. A chvíli to zabere.

„Hrnky sbíráme asi pět let, rozhodli jsme se s nimi vyzdobit náš plot. A lidem se to asi líbí. Každou chvilku tady někdo zastaví a jde si je prohlédnout. Jen na samotném plotu je jich asi kolem 200. Někdy je vyměňujeme. Někdy je doplňujeme,“ říká majitel domu a rodinné sbírky Milan Nový.

! Nepojmenováno - 22:13:11 12.10.2020

Pondělí, 12. října 2020, 22:13

! Nepojmenováno - 22:13:11 12.10.2020
! Nepojmenováno - 22:13:11 12.10.2020

Občas se prý stane, že si někdo nějaký hrnek odveze. Tedy že ho ukradne. „Stává se to samozřejmě, asi někomu moc „zalíbí.“ Ale na druhou stranu nám další lidé své hrnky vozí a dostáváme je od nich jako dárek. A někteří lidé zase vymění hrnek za jiný, který dovezou. Máme doma dalších hrnků ještě velkou zásobu,“ říká s úsměvem Milan Nový.  

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky hrnečky, sbírka hrnků, hrnky na plotu, Zhůř, veselý plot, Plzeňský kraj, Milan Nový, Plzeň, České Budějovice, Jarov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Unikátní plot na Plzeňsku zdobí 200 hrnků, občas nějaký zmizí, ale další se zase objeví  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.