Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do sociálních služeb poputuje z Plzeňské 12 více než 2,8 milionu korun

Už na jaře letošního roku schválilo město Plzeň soubor opatření vedoucí k naplnění opatření na zmírnění negativních dopadů koronavirové krize na území města, tzv. Plzeňskou 12. Jedno z opatření se zaměřilo na pomoc organizacím, které poskytují služby v sociální oblasti. Získají v rámci Plzeňské 12 více než 2,8 milionu korun.

„Odbor sociálních služeb magistrátu přijal celkem 26 žádostí o podporu. V první vlně jsme přijali celkem šest žádostí organizací o podporu v celkovém objemu 1,2 milionu korun. Červnovým usnesením zastupitelstva jsme schválili přesun další částky ve výši 823 tisíc korun do rozpočtu magistrátního odboru sociálních služeb,“ uvedla náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková (ANO).

Vzhledem k trvající mimořádné situaci způsobené pandemií koronaviru, kdy poskytovatelům služeb vznikaly další náklady, rozhodlo se město k prodloužení termínu možnosti podat individuální žádost o dotaci do 10. srpna 2020. „V druhé vlně příjmu jsme obdrželi celkem deset žádostí v celkovém objemu 2,02 milionu korun. Podpoříme všechny žádosti v plné výši,“ konstatovala Eliška Bartáková.

Podporu z první vlny příjmu žádostí získají Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM, které fungovalo jako krizové centrum v době nouzového stavu, a to ve výši 300 tisíc korun, Baculus, jenž zajišťuje Domov poklidného stáří Vejprnice, dostane částku 180 tisíc korun, Domovinka – sociální služby, získá 97 tisíc korun. Částkou 243 tisíc korun město podpoří Diakonii ČCE – středisko Západní Čechy.

Ve druhé vlně žádostí přispěje město na nákup ochranných pomůcek Diecézní charitě částkou 200 tisíc korun, Domovince na program Bezpečně po epidemii 473 tisíci korun, Senior residence Terasy na opatření týkající se onemocnění covid-19 157 tisíci korunami. Na zajištění provozu a dezinfekce prostor Ústavu péče o seniory Třemošná se vyčlenila částka 522 tisíc korun.

Podporu ale získají i další organizace. „Na mzdové náklady pracovníků v sociální službě obdrží Občanské sdružení ProCit 190 tisíc korun, Městské charitě Plzeň pošleme na provoz Domova pro seniory sv. Jiří částku 135 tisíc korun. Mimořádné náklady na nákup ochranných pomůcek a dezinfekce pomůžeme sanovat také Hospicu svatého Lazara, a to 78 tisíci korunami. Na zmírnění negativních dopadů koronavirové krize na organizaci DOMUS – Centrum pro rodinu pošleme finanční částku 63 tisíc korun,“ popsala některé podpořené organizace Eliška Bartáková.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Plzeňská 12, protikoronavirová opatření, sociální služby, organizace, koronavirová krize, Plzeň, pandemie covidu-19, Diakonie Českobratrské církve evangelické, Domus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do sociálních služeb poputuje z Plzeňské 12 více než 2,8 milionu korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.