Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Gastronomické zážitky už tento víkend na Beko Fresh festivalu v Plzni

PR článek

Tento víkend doporučujeme naplánovat si pohodový ve skvělé společnosti dobrého jídla a pití, nechat si v žaludku místo na vybrané pochoutky, vzít kamarády nebo celou rodinu a vyrazit na gurmánskou akci roku – Beko Fresh festival v areálu za OC Plzeň Plaza. Aby si návštěvníci festival užili ještě víc, přinášíme festivalové desatero.

Program

„Hlavní hvězdou programu a tváří celého festivalu je Zdeněk Pohlreich, jehož kuchařskou show uvidí návštěvníci v sobotu, a to hned dvakrát. V průběhu celého víkendu ho vystřídají na hlavním pódiu mimo dalších účinkujících šéfkuchaři Roman Vaněk a Roman Paulus a v neděli se můžeme těšit na herce a blogera Lukáše Hejlíka, který na festivalu pokřtí svoji novou knihu 365 Gastromapa Lukáše Hejlíka a vystoupí s Listováním,“ říká organizátor Beko Fresh festivalu Petr Jirásek. Neméně zajímavý program je připraven na Beko workshop stage, kterým bude provázet moderátorka televize Prima Sandra Parmová. Tady se návštěvníci dozví třeba něco o přípravě hmyzu nebo šneků.

Restaurace a bistra

Top výběr podniků z celé České republiky + nejlepší restaurace z Plzně a okolí = skvělý zážitek z jídla. Organizátoři letos překročili hranice kraje, díky tomu si gurmáni pochutnají například na kapřích hranolkách z rybí restaurace Šupina a Šupinka, umění přípravy jídla na žhavých uhlících předvede kočovná škola vaření Fuego a pouliční občerstvení budou servírovat street bistra. Těšit se můžete například na Avocado street bistro. O extrémní zážitek se postará šéfkuchař Petr Ocknecht se svým hmyzím menu nebo Extrémní catering. Pozadu nezůstanou ani plzeňské podniky Lokál Pod Divadlem, Comix Kitchen & Bar nebo Arnie's bistro & coffee a Bistromill.

Hlasování

Hlasujte o tom, kdo získá titul nejoblíbenější restaurace Beko Fresh festivalu Plzeň 2019 a vyhrajte lednici Beko v hodnotě 15 tisíc korun. Hlasovat je možné na facebookové události festivalu. Výherce bude vylosován v neděli 19. 5. v 16:00 hodin na hlavním pódiu festivalu.

Pivní zóna

Jeden minipivovar vedle druhého, dobrá muzika a něco k zakousnutí – sen každého pivaře. Tento sen se stává skutečností ve vylepšené pivní zóně, která je rozšířená o velkokapacitní stany a živou hudbu v podání kapely WBand. Mezi známými jmény jako Beer Factory, Pivovar Raven nebo U Stočesů se objeví například Pivovar Matuška, Beranův pivovar z Bílé či jablonecký Pivovar Volt. Dobroty k pivu jsou samozřejmostí.

Vinařská zóna

„Svůj velkokapacitní stan budou mít nově i vinaři. Chtěli jsme nabídnout něco víc, tak jsme spolu s Vinařským fondem České republiky vybrali vína českých i zahraničních vinařů a nabídku rozšířili o řízené degustace,“ říká Petr Jirásek s tím, že řízené degustace jsou kapacitně omezené na 16 osob a je nutné pořídit si vstupenku nejlépe v předprodeji prostřednictvím webu. Degustace a ochutnávky bude nabízet například Vinařství Piálek & Jäger, Vinařství Baláž, Víno Hruška, Vinařství Žerotín nebo Dog in Dock - Vinařství Veselí nad Moravou.

Barová zóna

Kdo má rád plážovou pohodu a drinky, musí vyrazit do barové zóny. Mistři barmani umíchají alko i nealko drinky, pohodičku dotvoří plážová lehátka, sedací vaky a hudební sety bude sázet chilloutový DJ. Už jen to moře…

Káva a spol.

Je libo pravou brazilskou kávu? Nejen brazilskou kávu budou baristé servírovat v De Longhi coffee stage, chybět nebudou kávové speciality a pochopitelně dezerty. Kávičku a něco sladkého k tomu připraví třeba Kafe Smetanka, Anker Coffee nebo Espresso Longberry. Kdo by se chtěl o kávě dozvědět něco víc, může absolvovat Školu kávy pod vedením lektora Roberto Trevisana.

Děti

Děti i batolata vezměte s sebou! Maminky s batolaty mají připraveno zázemí v MonPeri Baby zóně, kde je mohou nakojit, nakrmit nebo přebalit a jako pozornost dostanou plenky i ubrousky zdarma. Pro soutěživá batolata je připraven závod v lezení. Odrostlejší děti najdou zábavu na Haribo Mini Workshop stage, kde se pod vedením šéfkuchařů naučí připravit si něco dobrého k snědku nebo ozdobit cupcake, a když zrovna nebudou vařit, tak je pobaví vystoupení Kouzelníka Pana Kravaty. Chybět nebudou oblíbené atrakce

Ekologie

Víte, kolik se na festivalech spotřebuje plastových obalů? Tuny! Myslet více ekologicky se rozhodli i organizátoři Beko Fresh festivalu a omezili tak používání plastu na minimum. „Nádobí, do kterého se budou jídla servírovat, bude z ekologického materiálu, takže s minimálním dopadem na životní prostředí. Přispět mohou ovšem i sami návštěvníci tím, že si donesou vlastní sklenici nebo příbor. V areálu máme připravené oplachovače sklenic, takže nemusí mít obavu, že si nebudou moci sklenici umýt,“ dodává Petr Jirásek.

Vstupenky

Vstupenky je výhodné koupit předem na webu www.goout.cz. „Cenu vstupenek držíme i letos stejnou, přestože nabídku a servis každým rokem rozšiřujeme. Dospělý v předprodeji zaplatí stovku, na místě 150 korun. Zdravotně a tělesně postižení a děti do výšky 140 cm mají vstupné zdarma,“ uzavírá organizátor akce Petr Jirásek. Beko Fresh festival děkuje dlouholetou přízeň a podporu městu Plzeň.

Tisková zpráva

Štítky Plzeň, Beko Fresh festival, festival, bistro, jídlo, vstupenka, restaurace, degustace, káva, Lukáš Hejlík, Zdeněk Pohlreich, sklenice, Roman Vaněk

Gastronomické zážitky už tento víkend na Beko Fresh festivalu v Plzni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.