Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekČtvrtek, 16. května 2019, 09:44
Tento víkend doporučujeme naplánovat si pohodový ve skvělé společnosti dobrého jídla a pití, nechat si v žaludku místo na vybrané pochoutky, vzít kamarády nebo celou rodinu a vyrazit na gurmánskou akci roku – Beko Fresh festival v areálu za OC Plzeň Plaza. Aby si návštěvníci festival užili ještě víc, přinášíme festivalové desatero.
„Hlavní hvězdou programu a tváří celého festivalu je Zdeněk Pohlreich, jehož kuchařskou show uvidí návštěvníci v sobotu, a to hned dvakrát. V průběhu celého víkendu ho vystřídají na hlavním pódiu mimo dalších účinkujících šéfkuchaři Roman Vaněk a Roman Paulus a v neděli se můžeme těšit na herce a blogera Lukáše Hejlíka, který na festivalu pokřtí svoji novou knihu 365 Gastromapa Lukáše Hejlíka a vystoupí s Listováním,“ říká organizátor Beko Fresh festivalu Petr Jirásek. Neméně zajímavý program je připraven na Beko workshop stage, kterým bude provázet moderátorka televize Prima Sandra Parmová. Tady se návštěvníci dozví třeba něco o přípravě hmyzu nebo šneků.
Top výběr podniků z celé České republiky + nejlepší restaurace z Plzně a okolí = skvělý zážitek z jídla. Organizátoři letos překročili hranice kraje, díky tomu si gurmáni pochutnají například na kapřích hranolkách z rybí restaurace Šupina a Šupinka, umění přípravy jídla na žhavých uhlících předvede kočovná škola vaření Fuego a pouliční občerstvení budou servírovat street bistra. Těšit se můžete například na Avocado street bistro. O extrémní zážitek se postará šéfkuchař Petr Ocknecht se svým hmyzím menu nebo Extrémní catering. Pozadu nezůstanou ani plzeňské podniky Lokál Pod Divadlem, Comix Kitchen & Bar nebo Arnie's bistro & coffee a Bistromill.
Hlasujte o tom, kdo získá titul nejoblíbenější restaurace Beko Fresh festivalu Plzeň 2019 a vyhrajte lednici Beko v hodnotě 15 tisíc korun. Hlasovat je možné na facebookové události festivalu. Výherce bude vylosován v neděli 19. 5. v 16:00 hodin na hlavním pódiu festivalu.
Jeden minipivovar vedle druhého, dobrá muzika a něco k zakousnutí – sen každého pivaře. Tento sen se stává skutečností ve vylepšené pivní zóně, která je rozšířená o velkokapacitní stany a živou hudbu v podání kapely WBand. Mezi známými jmény jako Beer Factory, Pivovar Raven nebo U Stočesů se objeví například Pivovar Matuška, Beranův pivovar z Bílé či jablonecký Pivovar Volt. Dobroty k pivu jsou samozřejmostí.
„Svůj velkokapacitní stan budou mít nově i vinaři. Chtěli jsme nabídnout něco víc, tak jsme spolu s Vinařským fondem České republiky vybrali vína českých i zahraničních vinařů a nabídku rozšířili o řízené degustace,“ říká Petr Jirásek s tím, že řízené degustace jsou kapacitně omezené na 16 osob a je nutné pořídit si vstupenku nejlépe v předprodeji prostřednictvím webu. Degustace a ochutnávky bude nabízet například Vinařství Piálek & Jäger, Vinařství Baláž, Víno Hruška, Vinařství Žerotín nebo Dog in Dock - Vinařství Veselí nad Moravou.
Kdo má rád plážovou pohodu a drinky, musí vyrazit do barové zóny. Mistři barmani umíchají alko i nealko drinky, pohodičku dotvoří plážová lehátka, sedací vaky a hudební sety bude sázet chilloutový DJ. Už jen to moře…
Je libo pravou brazilskou kávu? Nejen brazilskou kávu budou baristé servírovat v De Longhi coffee stage, chybět nebudou kávové speciality a pochopitelně dezerty. Kávičku a něco sladkého k tomu připraví třeba Kafe Smetanka, Anker Coffee nebo Espresso Longberry. Kdo by se chtěl o kávě dozvědět něco víc, může absolvovat Školu kávy pod vedením lektora Roberto Trevisana.
Děti i batolata vezměte s sebou! Maminky s batolaty mají připraveno zázemí v MonPeri Baby zóně, kde je mohou nakojit, nakrmit nebo přebalit a jako pozornost dostanou plenky i ubrousky zdarma. Pro soutěživá batolata je připraven závod v lezení. Odrostlejší děti najdou zábavu na Haribo Mini Workshop stage, kde se pod vedením šéfkuchařů naučí připravit si něco dobrého k snědku nebo ozdobit cupcake, a když zrovna nebudou vařit, tak je pobaví vystoupení Kouzelníka Pana Kravaty. Chybět nebudou oblíbené atrakce
Víte, kolik se na festivalech spotřebuje plastových obalů? Tuny! Myslet více ekologicky se rozhodli i organizátoři Beko Fresh festivalu a omezili tak používání plastu na minimum. „Nádobí, do kterého se budou jídla servírovat, bude z ekologického materiálu, takže s minimálním dopadem na životní prostředí. Přispět mohou ovšem i sami návštěvníci tím, že si donesou vlastní sklenici nebo příbor. V areálu máme připravené oplachovače sklenic, takže nemusí mít obavu, že si nebudou moci sklenici umýt,“ dodává Petr Jirásek.
Vstupenky je výhodné koupit předem na webu www.goout.cz. „Cenu vstupenek držíme i letos stejnou, přestože nabídku a servis každým rokem rozšiřujeme. Dospělý v předprodeji zaplatí stovku, na místě 150 korun. Zdravotně a tělesně postižení a děti do výšky 140 cm mají vstupné zdarma,“ uzavírá organizátor akce Petr Jirásek. Beko Fresh festival děkuje dlouholetou přízeň a podporu městu Plzeň.