Počasí dnes10 °C, zítra13 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Znáte všech 100? Anglická slovíčka, bez kterých se anglicky nenaučíte

PR článek

Pustili jste se do angličtiny, ale nevíte, kde vám hlava stojí? Je tolik slovíček, které neznáte a potřebujete se naučit. Kdyby vám tak někdo řekl, co je opravdu potřeba… Poradíme vám! Zjistěte, s jakými slovíčky se vám vyplatí začít a kde je najdete. Jako bonus se jich můžete hned 100 naučit.

Kolik slovíček potřebuji, abych se domluvil?

Pojďme si ta slovíčka spočítat. Angličtina má 171 000 slov. Rodilí mluvčí používají běžně pouze jejich zlomek – asi 20 000 aktivně a 40 000 pasivně. Pro to, abyste se v jazyce dokázali domluvit a rozuměli 90 % běžných textů, stačí, když budete znát 3 000 nejpoužívanějších slovíček. To už vypadá docela dobře, že?

A když s jazykem začínáte, chcete se v něm zorientovat a konverzovat na běžná témata, vystačíte si s pouhou tisícovkou. Když se naučíte 1 000 slovíček, jste schopni rozumět téměř 80 % neformálních textů.

Pak se můžete zaměřit na specifická slovíčka podle toho, o čem chcete v angličtině mluvit. Když se chystáte vyjet do zahraničí a navštívit tam místní restauraci, doplníte si tento základ o příslušná slovíčka. V tomto případě vám pomohou Anglická slovíčka: TOP 50, se kterými se v restauraci snadno domluvíte.

Děsí vás biflování slovíček? Jde to i bez toho. Přečtěte si 5 ověřených způsobů, jak si zapamatovat slovíčka, a naučte se slovíčka ukládat do dlouhodobé paměti

Prvních 1 000 slovíček

V odhalení úplného základu, díky kterému angličtinu ovládnete, vám pomohou knihy typu „prvních 1 000 slovíček.“ Knihy koupíte v online i kamenných knihkupectvích v cizojazyčné sekci. 

Anebo zapátrejte na internetu a do vyhledávače si zadejte „1 000 nejpoužívanějších slovíček + váš jazyk.“  Uděláte si tak představu o tom, která slovíčka se vám vyplatí studovat

Když se budete učit rychlostí 5 slovíček denně, přibližně za půl roku zdoláte svou první tisícovku. Chcete začít hned teď? Rádi vám pomůžeme s první stovkou. V článku Anglická slovíčka: TOP 100, bez kterých se neobejdete najdete seznam těch nejpoužívanějších slovíček.

Pokud se do toho chcete opravdu pustit a osvojit si pořádné základy, tak si projděte kurz 1 000 anglických slovíček. Čekají na vás zábavná cvičení, procvičování výslovnosti a jen ta slovíčka, která doopravdy využijete.

No a jestli se raději učíte mluvením a chcete přejít rovnou do praxe, procvičte si anglickou konverzaci online v konverzačním klubu. Zdokonalíte se v poslechu, výslovnosti a naučíte se pohotově reagovat v anglické konverzaci.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky angličtina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znáte všech 100? Anglická slovíčka, bez kterých se anglicky nenaučíte  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.