Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Největší český výrobce sektů má novou stáčecí linku. Zvládá plnit až 12 tisíc lahví za hodinu

Instalaci nové stáčecí linky za 80 milionů korun dokončil největší český výrobce sektů, společnost BOHEMIA SEKT ve Starém Plzenci. Nová linka zvládá plnit až 12 tisíc lahví za hodinu, stejně jako dvě předchozí zařízení dohromady, ale s vyšší spolehlivostí a šetrností k surovinám a produktu. Na nové lince se budou plnit všechny produkty vyráběné ve Starém Plzenci.

„Navíc umožňuje plnit lahve různých velikostí – od klasických 0,75 litru až po menší 0,2 a 0,375 litru, stejně jako větší 1,5 litru,“ uvádí Ondřej Beránek, ředitel společnosti BOHEMIA SEKT. Nová technologie navíc umožňuje i výrobu nealkoholických alternativ šumivých vín. V této kategorii je společnost BOHEMIA SEKT tuzemským lídrem, ročně vyrobí více než jeden milion lahví. Kategorie nealkoholických šumivých vín roste v celé Evropě včetně Česka. I do budoucna v ní spatřuje společnost z Plzeňska velký potenciál.

Celý proces plnění lahví probíhá za obsluhy jednoho až dvou operátorů. „Modernizace zahrnovala kromě nového plniče také instalaci nových dopravníkových pásů a zařízení na různé druhy uzávěrů a vynášecí dopravník, který nese lahve do prvního patra. Linka je vybavena také speciálním zařízením na přesnou detekci hladiny plnění, který skenuje obsah lahví, čímž se ještě více zvyšuje kvalita výsledného šumivého vína,“ vysvětluje Ondřej Pecha, technický ředitel společnosti BOHEMIA SEKT.  

Instalace plniče o hmotnosti 11 tun a rozměrech 4,2 x 4,35 metru si vyžádala rozsáhlé stavební úpravy, včetně dočasného odstranění některých oken a části stěny výrobní haly. Modernizovaná linka zároveň spotřebovává méně energie a vody. Je tak šetrnější k životnímu prostředí. V rámci této strategie se aktuálně instaluje také fotovoltaický systém na střechu výrobní haly, který od příštího roku zvýší energetickou soběstačnost provozu. Na rok 2025 plánuje největší výrobce sektů další dílčí investice do čištění a sanitace ve výrobní hale. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Bohemia Sekt

Štítky Bohemia Sekt, stáčecí linka, výrobce sektů, sekt, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší český výrobce sektů má novou stáčecí linku. Zvládá plnit až 12 tisíc lahví za hodinu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.