Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Neváhejte ani minutu, lesy jsou teď opravdu plné hub. Ideální čas na houbaření využila i Plzeňská Drbna

Pokud se právě rozmýšlíte, zda vyrazit do lesa na houby, tak rozhodně neváhejte. Právě teď je ideální doba! Sbalte si košíky, nože a užijte si v lese to nejlepší letošní houbaření. Plzeňská Drbna podnikla v úterý odpoledne testovací výpravu do lesa a během hodiny se podařilo nasbírat dva plné koše. Tentokrát jsme nacházeli především hřiby.

Nízké teploty z konce minulého týdne jsou pryč. Sluníčko nám přes den les příjemně prohřeje. A díky deštivému počasí z minulých dní je lese dostatečně vlhko. Prostě ideální počasí pro houbaření. Naše výprava vedla na osvědčená místa na jižním Plzeňsku. Přesnou polohu si samozřejmě z taktických důvodů necháme pro sebe. Ale v těchto dnech určitě nikdo z lesa neodejde s prázdným košem.

Nejčastěji jsme nacházeli nádherné hřiby, kozáky březové a hřiby hnědé, kterým u nás na Plzeňsku říkáme poddubáky. Také jsme nasbírali pár klouzků, aby byla smaženice ještě o něco pestřejší a chutnější. Z velkých hřibů budou řízky, něco málo se nasuší a o velkou část se podělíme s rodinou.   

Houbaření je v těchto dnech i obrovským vizuálním zážitkem a to především díky velkému množství krásných muchomůrek červených. Ty ale rozhodně nesbírejte za účelem konzumace! Sbírejte opravdu jen houby, které dobře znáte a o kterých víte, že jsou jedlé. 

FOTOGALERIE: Houbaření na Plzeňsku

Úterý, 8. října 2024, 16:08

FOTOGALERIE: Houbaření na Plzeňsku
FOTOGALERIE: Houbaření na Plzeňsku

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky houby, sběr hub, houbařská sezóna, houbaření, hřiby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neváhejte ani minutu, lesy jsou teď opravdu plné hub. Ideální čas na houbaření využila i Plzeňská Drbna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.