Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Návštěvnické centrum největšího českého producenta šumivých vín získalo cenný titul

Absolutním Championem roku 2024 soutěže TOP Vinařský cíl se stalo BOHEMIA SEKT Návštěvnické Centrum ve Starém Plzenci. Představuje historii i současnost výroby šumivých vín v České republice. Úspěch centra potvrzuje také letošní rekordní návštěvnost, která meziročně vzrostla o čtvrtinu. 

„Tento titul absolutního vítěze je pro nás nejen mimořádným úspěchem, ale také potvrzením kvality práce našich zaměstnanců. Jsme nesmírně hrdí na to, že naše návštěvnické centrum zůstává jedním z nejoblíbenějších cílů pro milovníky vína, a letos dokonce míříme k rekordní návštěvnosti. Za prvních devět měsíců tohoto roku nás navštívilo 14 tisíc lidí, což představuje meziroční nárůst o 24 procent,“ uvedl Ondřej Beránek, ředitel společnosti BOHEMIA SEKT. 

Prohlídková trasa ve Starém Plzenci vede návštěvníky výrobními prostory a poskytuje autentický pohled na přípravu šumivých vín, která zde probíhá již od 40. let minulého století. Během prohlídky se mohou návštěvníci dozvědět, jaké úsilí stojí za výrobou jedné lahve Bohemia Sektu. Dále objeví rozdíly mezi tradiční a charmatovou metodou výroby šumivých vín. Zajímavostí je také možnost spatřit největší tank na cuvée s kapacitou více než jeden milion lahví. 

Na závěr prohlídky mohou hosté navštívit „Bohemia Sekt Manufakturu“, kde probíhá odkalení sektu přímo před jejich zraky, a ochutnat čerstvě odkalený sekt. Starý Plzenec je jedním z mála míst v Česku, kde je tato jedinečná degustace k dispozici. 

„V bedekru mapujeme zajímavé vinařské cíle nejen v tradičních moravských oblastech, ale také ve městech po celé republice a ve vinařské oblasti Čechy. Ostatně důkazem toho, že zajímavý cíl snoubící víno se zážitkem můžeme najít i zcela mimo vinařské oblasti,“ informoval ředitel Vinařského Institutu Petr Psotka. Právě Vinařský Institut je pořadatelem projektu TOP vinařský cíl. 

TOP vinařský cíl oceňuje nejatraktivnější místa v České republice, kde se snoubí víno s nevšedními zážitky. Do letošního ročníku bylo zařazeno 234 destinací, zahrnujících vinařství, vinařské sklepy, vinotéky, penziony a dalších turistické cíle. BOHEMIA SEKT Návštěvnické Centrum zvítězilo ve speciální kategorii „Champion“. Ta byla vytvořena před čtyřmi lety pro vinařské destinace, které již v minulých ročnících dosáhly „hattricku“, tedy minimálně třikrát medailového ocenění.  Hlasování probíhalo v hlavní turistické sezoně od 1. června do 30. září. Počet hlasujících každoročně přesahuje 20 tisíc. 

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Bohemia Sekt Návštěvnické centrum

Štítky Bohemia Sekt, návštěvnické centrum, turistický cíl, titul, vinařský cíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvnické centrum největšího českého producenta šumivých vín získalo cenný titul  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.