Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Pivovar investuje i letos do rozvoje městské infrastruktury. Finance mohou získat spolky i příspěvkové organizace

Také letos investuje pivovar Plzeňský Prazdroj do rozvoje městské infrastruktury a podpoří i další projekty v Plzni. Ještě během podzimních měsíců zahájí výstavbu chybějící části cyklostezky, která povede přes pivovarské pozemky a spojí centrum města s cyklistickými trasami směrem k Boleveckým rybníkům a vyhlídkovým trasám kolem řeky Berounky. Žádosti o granty mohou podávat spolky a příspěvkové organizace do konce září.

Pivovar investuje i letos do rozvoje městské infrastruktury, finance mohou získat i spolky

Také letos investuje pivovar Plzeňský Prazdroj do rozvoje městské infrastruktury a podpoří i další projekty v Plzni. Ještě během podzimních měsíců zahájí výstavbu chybějící části cyklostezky, která povede přes pivovarské pozemky a spojí centrum města s cyklistickými trasami směrem k Boleveckým rybníkům a vyhlídkovým trasám kolem řeky Berounky. Žádosti o granty mohou podávat spolky a příspěvkové organizace do konce září.

Prazdroj do výstavby chybějící části cyklostezky investuje 1,4 milionu korun. Nový několik set metrů dlouhý úsek povede přes pozemky pivovaru ve čtvrti Roudná v sousedství vodárenských vrtů, z kterých se získává voda používaná k vaření ležáku Pilsner Urquell. Zatím tu vede pouze nezpevněná polní cesta s mnoha výmoly. Nová cyklostezka se začne stavět letos na podzim a Plzeňané se po ní projedou již v příštím roce.

„Díky nově vybudovanému úseku cyklostezky si cyklisté budou moci udělat například kompletní vyhlídkový okruh okolo areálu Plzeňského Prazdroje. Z místa nově budované cyklostezky dojedou k historické bráně pivovaru po břehu Berounky a Radbuzy za 10 minut. Opačným směrem přes Jateční ulici a kolem pivovaru Gambrinus to zvládnou zhruba za čtvrt hodiny. Případně budou moci nový úsek využít i při cestě ze Štruncových sadů třeba k Velkému Boleveckému rybníku nebo při vyjížďce údolím Berounky až do Chrástu, kam dojedou po cyklostezce umístěné na bývalé železniční trati z Plzně do Prahy,“ říká Petr Kofroň, manažer plzeňského pivovaru.

„Prazdroj je součástí Plzně už téměř 182 let. Po celou dobu si zakládáme nejen na kvalitě piva, ale také na spolupráci s městem, kde se plzeňský ležák narodil. Proto pravidelně podporujeme aktivity, které zlepšují život obyvatel i návštěvníků města. Kombinujeme přímé investice do rozsáhlejších rozvojových aktivit, jako je letošní investice do cyklostezky nebo dříve spolufinancování rekonstrukce katedrály sv. Bartoloměje, s finanční podporou místních spolků a prospěšných sdružení, které pořádají řadu kulturních či společenských aktivit,“ uvedl Petr Kofroň.

Nová cyklostezka není první investicí Prazdroje do rozvoje cyklistiky ve městě. Prazdroj již v minulosti ze svého grantového programu podpořil například vznik Bikeheart Centra cyklistky nebo projekt sdílených kol. Možnost získat finanční grant z Fondu Plzeňského Prazdroje nyní opět mají spolky, prospěšné společnosti, církve a příspěvkové organizace z Plzně a okolí. Žádosti mohou podávat na webových stránkách pivovaru až do konce září. Maximální výše grantu je 50 000 Kč pro jeden projekt, ovšem dlouhodobé a strategické projekty mohou získat i vyšší podporu.

„Přihlásit lze projekty, které rozvíjejí infrastrukturu či chrání životní prostředí, podporují komunitní tradice a cestovní ruch nebo Plzeňanům oživují veřejný prostor. Rozhodnutí o poskytnutí podpory mohou organizace očekávat elektronicky během října,“ doplňuje Petr Kofroň. Finanční pomoc pivovaru letos již například získal Plzeňský lidový soubor Mladina na rozsáhlou přípravu nové choreografie, šití krojů, víkendová soustředění souboru nebo natáčení videa. V minulosti finanční podpora z Fondu Plzeňského Prazdroje pomohla také například k rekonstrukci katedrály sv. Bartoloměje v Plzni včetně rozšíření prohlídkové trasy v podkroví.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Plzeňský Prazdroj

Štítky pivovar, Plzeňský Prazdroj, investice do infrastruktury, podpora spolků

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pivovar investuje i letos do rozvoje městské infrastruktury. Finance mohou získat spolky i příspěvkové organizace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.