Počasí dnes30 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Úpravou za osm milionů projde vnitroblok v Guldenerově ulici, místní se dočkají zeleně i parkovacích míst

Vnitroblok v Guldenerově ulici v Plzni na Slovanech projde úpravami za 8,4 milionu korun. Jeho stav totiž neodpovídá potřebám místních obyvatel. Vystaví se nová parkovací místa, upraví zeleň a vymění kanalizace. Práce na opravách začnou ještě v červenci, potrvají zhruba půl roku.

„Povrchy ve vnitrobloku Guldenerova jsou nerovné, popraskané, rovněž obrubníky jsou často poškozené. Zároveň se místní dočkají nových parkovacích míst, která jsou potřeba, neboť z důvodu velkého počtu obyvatel totiž vozidla parkují všude, kde je to možné. Dále se také upraví zelené plochy, vysází nové stromy a zvětší dětské hřiště. Věřím, že plánované změny zlepší podmínky pro tamější obyvatele. Investice navíc pomůže i Hospici svatého Lazara, který v tomto místě sídlí,“ popsal náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN).

„Více než osm milionů korun pro obyvatele Slovan jasně potvrzuje dobrou spolupráci města Plzně s jednotlivými městskými obvody. Pevně věřím, že revitalizovaný vnitroblok bude nejen hezčí na pohled, ale především výrazně zvýší životní komfort místním obyvatelům,“ uvedl primátor Plzně Roman Zarzycký (ANO).

V rámci stavby se také vymění kanalizační řad a vodovod a upraví odvodnění celého vnitrobloku. Jedná se o úsek mezi ulicemi Lobezská, Sladkovského a Plzenecká.

Ohodnoť článek

Foto Hana Josefová

Štítky vnitroblok, oprava vnitrobloku, Guldenerova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šárka Šmolíková

Je moc dobře, že se něco dělá, ale proč jednou projektanti nemyslí na občany kteří tam bydlí, podle projektu úbytek více než poloviny parkovacích míst, parkovací místa nesmyslně rozmístěná. Stejně to dopadlo při rekonstrukci Plzenecké nejenže jsou hnedle uprostřed chodníku stojany kdy už jsem byla svědkem, že nevidomí jdoucí při kraji chodníku narazil do stojanu osvětlení. Parkovacích míst ubylo o jednu třetinu a jestli vnitroblok dopadne stejně tak potěž pánbůch.

Středa, 21. srpna 2024, 11:58Odpovědět

Josef Fiala

Dobře ze se dělá něco, co má smysl ,ale půl roku omezení na parkování???strašný, nemám trvalý pobyt tady,tak kde parkovat??tak přilehlé ulice zrušit po dobu rekonstrukce od parkovacích automatů

Sobota, 27. července 2024, 20:03Odpovědět

Josef Fiala

Paráda že se něco dělá, něco co má smysl

Sobota, 27. července 2024, 19:59Odpovědět

Úpravou za osm milionů projde vnitroblok v Guldenerově ulici, místní se dočkají zeleně i parkovacích míst  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.