Počasí dnes28 °C, zítra29 °C
Pátek 6. září 2024  |  Svátek má Boleslav
Bez reklam

Pokračují nostalgické jízdy vlakem. Lokomotiva Hektor odveze cestující do Stupna

Už v nadcházejícím týdnu pokračují Letní nostalgické jízdy Plzeňským krajem. Tentokrát se milovníci historie mohou 24. července svézt lokomotivou Hektor do Stupna na Rokycansku, kde na ně bude čekat řada zážitkových cílů. Vlak bude vyjíždět z plzeňského hlavního nádraží ve středu v 9:05, pokračuje do Rokycan, Chrástu a v 10:40 přijede do Stupna, odkud se bude v odpoledních hodinách vracet.

„Romantický výlet historickým vlakem jsme připravili pro celé rodiny i všechny, kteří hledají nové zážitky a poznání s cílem v Břasích na Rokycansku. Vlak cestující přiveze do Stupna, kde začíná nabitý program po celý den, který nestojí ani korunu nadchne a vtáhne do dění každého,“ popisuje radní Plzeňského kraje pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Libor Picka.

Pro cestující je připraven výšlap do malebného okolí nejen za historií důlní činnosti, doplněný poutavým komentářem, ale i soutěže o zajímavé ceny i hry pro děti. Dospělí za jízdenku zaplatí 120 korun, děti od 6 do 18 let 70 korun. Všechny jízdenky se kupují přímo ve vlaku.

Další nostalgické jízdy na sebe nenechají dlouho čekat. „Cestovatelský program po železnici bude pokračovat hned v prvním srpnovém víkendu, kdy se milovníci historie mohou vydat parní lokomotivkou Kafemlejnek na Bezdružické parní léto,“ upozornil na pokračování akce náměstek hejtmana pro oblast dopravy Pavel Čížek s tím, že jízdní řády a kompletní informace jsou k nalezení na webu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plzeňský kraj

Štítky Plzeňský kraj, okres Rokycany, historie, Stupno, Břasy, Pavel Čížek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokračují nostalgické jízdy vlakem. Lokomotiva Hektor odveze cestující do Stupna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.