Počasí dnes26 °C, zítra32 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Drtivé většině domácností nezdraží město Plzeň pro rok 2025 daň z nemovitosti

Většině domácností nezdraží město Plzeň meziročně pro rok 2025 daň z nemovitých věcí. Rozhodli o tom zastupitelé města. Pro 15 630 rodinných nebo bytových domů tak zůstane platba stejná jako letos, zvýší se u 2000 domů. U 86 domů se dokonce sníží. Město našlo nejmenší možnou indexaci pro přepočet na nemovitost.

Město reagovalo na vládou schválený konsolidační balíček, který samosprávám s platností od roku 2025 změnil pravidla pro stanovení velikostního koeficientu, jímž se násobí základní sazba daně. Města velikosti Plzně musí podle zákona nově pracovat s koeficientem ve výši minimálně 3,5, nebo ho mohou zvednout na 4,5.

„Kvůli nové legislativě nemůže město obecně závaznou vyhláškou snížit koeficient o jednu až tři kategorie, ale pouze zvýšit o jednu kategorii, tedy z koeficientu 3,5 na 4,5. Kvůli zmírnění dopadů legislativy tak město pro území, která nebyla dosud napojená na vodohospodářskou infrastrukturu, tedy Malesice a Dolní Vlkýš, a měla tak nejnižší koeficient, snížilo daň pomocí místního koeficientu 0,5,“ uvedl primátor Plzně Roman Zarzycký (ANO).

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Visit Plzeň

Štítky daň z nemovitosti, plzeňské domácnosti, nezdraží daň z nemovitosti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drtivé většině domácností nezdraží město Plzeň pro rok 2025 daň z nemovitosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.