Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Sbírka potravin vynesla v Plzeňském kraji přes 16 tun jídla, pomoc čím dál více využívají samoživitelé

Přes dvě tisícovky obchodů po celé republice se zapojily do jarního kola potravinové sbírky. Celkem se podařilo vybrat 417 tun potravin, z nichž lze připravit 834 tisíc porcí jídla. V Plzeňském kraji darovali lidé 16 tun luštěnin, konzerv nebo dětské výživy. Ze skladů bude pomoc směřovat k seniorům, pěstounům či lidem bez domova. O pomoc čím dál více žádají i rodiče samoživitelé.

„Při prvotním třídění jsme nadšeni tou pestrostí potravin, co se nám sešly. Jsou tam tak očekávané luštěniny, konzervy, polévky, dětská výživa i přesnídávky. Třídit budeme přes 16 tun potravin. Všem dárcům mockrát děkujeme a děkujeme i všem milým dobrovolníkům,“ uvedli zástupci Potravinové banky Plzeň. Loni se při jarním kole podařilo vybrat v našem regionu 13,2 tun potravin.

Celorepublikově lidé darovali ve 2 112 prodejnách 417 tun potravin a 50 tun základní drogerie a hygienických potřeb. „Sbírka potravin představuje už 11 let funkční systém, díky kterému se nám daří doplňovat zásoby trvanlivých potravin a drogerie. Ročně pomáháme na 400 tisícům lidí v nouzi. V poslední době evidujeme zvýšený zájem o potravinovou pomoc pro rodiče samoživitele s malými dětmi,“ uvedl předseda České federace potravinových bank Aleš Slavíček.

Sbírku mohou zájemci až do 23. dubna podpořit prostřednictvím on-line nákupů. Preferované jsou především konzervy, dětské výživy, instantní polévky, trvanlivé mléko, olej, rýže a luštěniny, těstoviny a základní i dětská drogerie.

Sbírka potravin je největší materiální charitativní akcí v České republice a koná se dvakrát ročně. Darované zboží se nyní převeze do skladů potravinových bank, odkud se následně bude distribuovat přes jednotlivé charitativní organizace i města a obce všem potřebným. Cesta pomoci je tak krátká a na místo určení se dary dostanou ve chvíli, kdy budou potřeba.

Ohodnoť článek

Foto Potravinová banka Plzeň

Štítky Sbírka potravin, potravinová banka, pomoc potřebným, lidé v nouzi, charita, samoživitelé

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sbírka potravin vynesla v Plzeňském kraji přes 16 tun jídla, pomoc čím dál více využívají samoživitelé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.