Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

FOTO: Skleněné peklo mizí před očima. Bagry už demolují největší černou stavbu hyzdící město čtvrt století

Před očima už postupně mizí části největší plzeňské ostudy, kterou je černá stavba bývalého autosalonu Carimex na Rokycanské třídě. Stavba, kterou obývali bezdomovci a narkomani, hyzdí město už čtvrt století. Objekt přezdívaný „Skleněné peklo“ by měl z povrchu zemského definitivně zmizet do konce září. Na jeho místě investoři vybudují Centrum Úslava, kde vzniknou obchody, administrativní prostory a později i byty.

Bagry zatím rozebírají vybydlené torzo Skleněného pekla v jeho nižší, zadní části. Na oploceném pozemku před objektem se vrší obrovské hromady vytříděného materiálu, který se už podařilo z objektu odstranit. Demolice čeká i myčku na automobily, servis i všechny další objekty v areálu.

Plzeňský podnikatel začal stavět areál Carimexu už v roce 1997. Bez povolení pak přistavěl tři patra. O dodatečné povolení sice požádal, ale až v roce 2007. Město jeho žádost zamítlo. Nedostavěný objekt dlouhé roky chátral a nastala patová situace. Proběhlo několik soudních sporů na určení vlastnictví pozemků. Žádný stavební úřad a žádný soud to nedokázal vyřešit.

Vleklé spory trvaly až do roku 2019, kdy se do kauzy vložila skupina investorů, která pozemky vykoupila. Developerské firmy se také podle dohody zavázaly, že zajistí stažení žaloby proti městu, kterou už před lety podal předchozí vlastník areálu. Noví majitelé pak podepsali s městem a developery dohodu o spolupráci. Aby mohli realizovat svůj projekt, potřebují také získat necelý hektar městských pozemků. Jakmile zboří torzo Carimexu, tak jim je město prodá.

FOTOGALERIE: Bourání skleněného pekla

Čtvrtek, 11. dubna 2024, 09:13

FOTOGALERIE: Bourání skleněného pekla
FOTOGALERIE: Bourání skleněného pekla

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky Skleněné peklo, likvidace Carimexu, bourání skleněného pekla, demolice černé stavby, černá stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Skleněné peklo mizí před očima. Bagry už demolují největší černou stavbu hyzdící město čtvrt století  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.