Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Důležitá záchranná stanice živočichů je zase o něco blíže k modernizaci a rekonstrukci areálu za 22 milionů

Mimořádnou investiční finanční podporu pro Záchrannou stanici živočichů Plzeň ve výši čtyř milionů korun schválili zastupitelé Plzeňského kraje. Pro udělení dotace hlasovalo 36 z 38 přítomných zastupitelů. Záchranná stanice je tak zase o něco blíže k rozšíření, modernizaci a rekonstrukci svého areálu, na což potřebuje získat celkem 22 milionů korun.

„Získání dotace od kraje určitě přispěla i celková rekapitulace rozpočtového krytí investičních nákladů a také důraz na naše třicetileté fungování v regionu. Celkem 12 milionů máme dotaci z prostředků EU, čtyři miliony by mělo ještě poskytnout město, čtyři miliony máme od kraje, zbývající dva miliony jsou z našich prostředků, naspořených finančních darů a od sponzorů,“ uvedl Karel Makoň, šéf Dobrovolného ekologického spolku – ochrana ptactva (DES OP), provozující Záchrannou stanici živočichů Plzeň.

Představitelé Plzně také deklarovali, že má město zájem na tom, aby spolek a záchranná stanice ve své činnosti a servisu nejen pro zvířata, ale i obyvatele města a kraje pokračovali. Rada města Plzně zastupitelům města Plzně předloží k projednání žádost o finanční spoluúčast Plzně. Cílem spolku je rekonstrukce, modernizace a rozšíření léčebného areálu záchranné stanice. Ta stávající již funkčně dosluhuje a ani kapacitně nestačí potřebám provozovatelů a poskytovaného odborného servisu.

„Po třech letech příprav, vyjednávání a leckdy i obtíží se nám přece hodně věcí podařilo. V roce 2023 jsme bezplatně získali od města Plzně pozemek k rozšíření léčebného areálu. Dále se podařilo zajistit i prosadit nezbytně nutnou změnu charakteru pozemku ke sehrálo zásadní roli město Plzeň, jeho zastupitelé a úřady. Týmu složeného z několika projektantů a odborníků se podařilo během rekordně krátké doby získat všechna potřebná vyjádření, dopracovat kompletní projektovou dokumentaci a hlavně získat platné stavební povolení,“ informoval už dříve Karel Makoň. Díky tomu mohl loni v říjnu spolek požádat o účelovou dotaci 12 milionů korun z fondů Evropské unie.

Ohodnoť článek

Foto Karel Makoň, DES OP

Štítky záchranná stanice živočichů, Karel Makoň, DESOP, rekonstrukce, rozšíření stanice, léčebný areál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důležitá záchranná stanice živočichů je zase o něco blíže k modernizaci a rekonstrukci areálu za 22 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.