Počasí dnes27 °C, zítra24 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Zoo teď zažívá jarní babyboom, díky novým přírůstkům se návštěvníci mají na co těšit

Jaro přineslo do plzeňské zoo celou řadu přírůstků snad do každého jejího kouta. Mláďata jsou u ptáků, savců i plazů. Největším počtem různých mláďat se může jednoznačně pochlubit australská expozice, která zažívá doslova babyboom. Návštěvníci se tak mají na co těšit.

„Podzimní mládě kudu velkého poprvé využívá se stádem venkovní výběh, který mají společný se žirafami a dalším druhem antilop – buvolcem běločelým. Jejich mládě je jen o několik týdnů starší. Odzimované jsou suchozemské středomořské želvy v expozici Mediterraneum v kopci nad restaurací Kiboko. Nově se návštěvníkům ukazuje tvořící kolekce jihoamerických ptáků v expozicích pavilonu Amazonie v čele s trubačem agami a arasarim zeleným z příbuzenstva tukanů, kteří se tak vracejí po víceleté přestávce,“ informoval mluvčí zoo Martin Vobruba.

Do letní expozice byli ze zimování přemístěni australští pelikáni a opraven je srub ptáků sibiřského lesa. „Australský babyboom přinesl hned čtyři různá mláďata vačnatců dle informací vrchní chovatelky Kristýny Rothové mládě klokana bažinného zatím neopouští vak. Na svět (z vaku) poprvé vykouklo na začátku března. Jejich expozice je západně od výběhu šimpanzů. Máme mládě klokana rudokrkého, albinotická samice Albína nosí po dlouhé době stejně barevné mládě. Posledních několik mláďat měla hnědých. Mládě též zatím neopouští vak,“ uvedl mluvčí zoo.

Z vaku už naopak vyskočilo na začátku dubna mládě klokana obrovského. Je to sameček a váží 6,5 kg. Po dlouhé pauze vystavení kusu liščí odchovávají v expozici nedaleko hlavní pokladny mládě. Jedná se o samičku, která od konce března "jezdí" na zádech své matky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kateřina Misíková, ZOO Plzeň

Štítky zoo plzeň, zoo, nové přírůstky, klokan velký, klokan, kudu velký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo teď zažívá jarní babyboom, díky novým přírůstkům se návštěvníci mají na co těšit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.