Počasí dnes27 °C, zítra24 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Kvůli špíně, plísním a celkovému nepořádku opět uzavřela inspekce hororovou kuchyň problémového Bistra

, aktualizováno 5. dubna 2024, 21:30

Plíseň, nečistoty, zanedbaný úklid, nevhodně skladované potraviny a celá dlouhá řada dalších zjištěných nedostatků. To vše vedlo inspektory Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) k uzavření kuchyně provozovny „Bistro“ v Klatovech v ulici Dr. Sedláka. A zdaleka to nebylo poprvé, kdy inspektoři toto občerstvení z výše uvedených důvodů uzavřeli. Uzavření kuchyně nakonec trvalo jen dva dny, než ji inspektoři opět povolili provoz.

„Uzavřena byla pouze část provozovny - kuchyně. Provozovna jako celek uzavřena nebyla,“ informovala SZPI na svém webu Potraviny na pranýři. Inspektoři v zaneřáděné kuchyni objevili plísně na provozovně i na stropě, dále zaznamenali výrazně zanedbaný úklid znečištěných prostor, znečištěné kuchyňské nebo pracovní náčiní. „Nečistoty byly na stěnách nebo stropě, na podlaze, na regálech či zařízeních. Silně znečistěné bylo chladicí zařízení, potraviny byly nevhodně skladované a poškozen byl i strop kuchyně,“ uvedli inspektoři SZPI.

Kuchyň Bistra uzavřeli inspektoři kvůli nečistotám a nepořádku už loni v létě s ohledem na nepřijatelné hygienické podmínky. Už tehdy pracovníci inspekci avizovali, že podnik zůstává v jejich hledáčku a provozovatel tak může počítat s dalšími kontrolami. Podle aktuálně zjištěných skutečností se asi příliš nepoučil. SZPI uzavřela kuchyň Bistra 3. dubna.

V roce 2017 byla taktéž uzavřena kuchyně Bistra z důvodu zanedbaného úklidu, znečištěného kuchyňského náčiní, binci na podleze a v regálech i silně znečištěné lednice. Inspekce tehdy zjistila taktéž poškození stropu a obávala se rizika kontaminace potravin z důvodu nevyhovujících prostor.

Podnět ke kontrolám provozoven se stravováním může podat i veřejnost. „Při plánování kontrol se přihlíží také k tomu, jakou má kontrolovaná osoba historii prohřešků. Pokud jde o nevhodný způsob manipulace s potravinami, nemusí se tak dít právě v době, kdy je na místě inspektor. Toto není vůbec snadno odhalitelné, musí to být v záznamu úřední kontroly,“ informovala už dříve SZPI.

FOTOGALERIE: Uzavření kuchyně Bistra v Klatovech

Čtvrtek, 4. dubna 2024, 21:14

FOTOGALERIE: Uzavření kuchyně Bistra v Klatovech
FOTOGALERIE: Uzavření kuchyně Bistra v Klatovech

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Státní zemědělská a potravinářská inspekce SZPI

Štítky Bistro, SZPI, Státní zemědělská a potravinářská inspekce, uzavření provozovny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli špíně, plísním a celkovému nepořádku opět uzavřela inspekce hororovou kuchyň problémového Bistra  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.