Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Benefice slavných tatérů pomůže ženě s autistickým synkem a psům zachráněným z výzkumných laboratoří

Po několikaleté odmlce způsobené pandemií a společenským napětím se vrací do Plzně populární tatérská benefiční akce “Odpadledne & Ječel.” Cílem akce je podpořit z jejího zisku ženu, která má malého synka s těžkou formou autismu a útulek pro psy v Borovně U Františka. V něm nacházejí útočiště i pejsci, na kterých se prováděly laboratorní pokusy.

„Jedná se už o 4. ročník naší benefiční akce. Měl se uskutečnit už v březnu 2020, ale tehdy vyhlásili lockdown a bylo po akci. Teď se nám podařilo akci opět uspořádat v Papírně Plzeň a uskuteční se 23. března od 13:00 hodin. Tetovat bude 18 tatérů a chybět mezi nimi nebudou ani různá zvučná jména,“ informoval za organizátory tatér Michal Urban (Dodáč) z Wild Lines Tattoo. Ten samozřejmě bude i tetovat.

Návštěvníci akce se dál mohou těšit například na hvězdného Petera Bobka, Martina Routu, Jakuba Koťátka, Petru Bol, Moniku Klímovou nebo na Pankiho. Mezi tatérskými esy budou i mladí talentovaní tatéři z mnoha studií. „Tatéři vytvoří své motivy přímo na místě. Většina z nich má samozřejmě dopředu nasmlouvané své lidi na tetování a pojedou podle přípravy. Ale určitě někdo může udělat i něco menšího, případným zájemcům na místě. Účastníci následně přispějí finanční částkou na projekty, které si vyberou,“ říká Dodáč.

„Dříve jsme se snažili ze stoprocentního výtěžku benefiční akce podpořit více příjemců, ale to mělo ten efekt, že se výsledná částka pro každého hodně rozdrobila. Teď jsme výběr zúžili jen na dva příjemce. Někdo může preferovat děti, někdo jiný zase raději podpoří zvířata,“ uvedl organizátor benefiční akce.

Tentokrát půjdou peníze ve prospěch Káči Černé, což je bývalá plzeňská tatérka, tvořící pod jménem Feny Art. Dostala se do tíživé životní situace, má totiž syna Toníka s těžkou formou autismu, se kterým žije sama. Chlapeček bohužel trpí i dalšími zdravotními problémy a vyžaduje nepřetržitou péči 24/7.

Návštěvníci benefice mohou podpořit i spolek U Františka, který se snaží se předcházet zbytečnému usmrcování psů po ukončení lehkých a středně těžkých pokusů v českých výzkumných laboratořích. Psi z laboratoří jsou po nezbytných právních úkonech převezeni do útulku v Borovně, kde dostanou patřičný čas k adaptaci, socializaci a získání návyků pro běžné lidsko – psí soužití. Jedná se o bígly. V útulku se naučí základní cviky a chození na vodítku.

Večerní program nabídne koncerty kapel a stage s elektronickou hudbou. Vystoupí Mutanti hledaji východisko, Arleta, která v Plzni premiérově představí nový track, dále potm Boost, Hyacinth a Studio 91 Djs. Součástí akce budou i různé infostánky, sítotiskový workshop a second hand + vintage fashion market.

Ohodnoť článek

Foto Matěj Hošek, Michal Urban

Štítky tatéři, tatérská benefice, tetování, dítě s autismem, zachránění psy, laboratorní pokusy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Benefice slavných tatérů pomůže ženě s autistickým synkem a psům zachráněným z výzkumných laboratoří  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.