Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Prohlídkový okruh Pilsner Urquell získal titul nejlepší pivovarské návštěvnické trasy v Evropě

Nejlepší pivovarskou návštěvnickou trasou v Evropě se stala prohlídková trasa Pilsner Urquell v plzeňském pivovaru. Získala prestižní ocenění World Travel Awards 2024, které si zástupci pivovaru převzali během mezinárodního veletrhu cestovního ruchu ITB BERLIN. Oceněná prohlídková trasa Pilsner Urquell patří mezi nejoblíbenější návštěvnické cíle v České republice.

Je to poprvé, co se Prazdroj do soutěže přihlásil, a hned to skončilo úspěchem. „Mám velkou radost, že naše trasa zvítězila mezi nejznámějšími pivovarskými prohlídkovými trasami v Evropě. Je skvělé, že nejen naše pivo boduje ve více než 50 zemích světa, kam ho vyvážíme, ale že velkým lákadlem je i náš pivovar. Míří k nám domácí i zahraniční turisté, aby se podívali, kde se legendární pivo vaří. Ocenění World Travel Awards potvrzuje vysokou úroveň naší prohlídky," říká Rudolf Šlehofer, manažer turismu Plzeňského Prazdroje.

Prohlídková trasa Pilsner Urquell vzešla vítězně z veřejného online hlasování, které běželo v lednu a únoru letošního roku v evropských zemích. V kategorii Europe's Leading Beer Tour Visitor Experience 2024 uspěla v mimořádně silné konkurenci prohlídkových tras pivovarů Heineken, Guiness a dalších značek.

Vloni do Plzeňského Prazdroje na prohlídky, akce a zážitkové programy zavítalo bezmála 600 tisíc lidí, o téměř 14 procent víc než v roce 2022. Největší zájem byl právě o trasu Pilsner Urquell, která je přístupná celoročně. Nejpočetnější skupinu návštěvníků loni tvořili domácí turisté, následovaní Němci, Taiwanci, Jihokorejci, Američany, Italy a Poláky. Součástí prohlídky je projekce filmu o tajemství výroby proslulého piva Pilsner Urquell v panoramatickém kině i možnost všemi smysly poznat suroviny, z nichž se pivo vaří. K vidění je původní měděná varní pánev, ve které byla v roce 1842 uvařena první várka plzeňského ležáku, varna z počátku 20. století i moderní varna z roku 2004.

„Trasa nemine ani stáčírnu, která patří mezi nejmodernější v Evropě a její kapacita je 120 000 lahví za hodinu. Závěr prohlídky návštěvníky zavede do historických sklepů, kde pivo kvasí a zraje postaru v dřevěných kádích a sudech. V ležáckých sklepech pak dospělé návštěvníky čeká degustace nefiltrovaného a nepasterizovaného piva Pilsner Urquell načepovaného přímo z dubového ležáckého sudu,“ doplňuje Rudolf Šlehofer.

Mezi letošními novinkami, které Plzeňský Prazdroj pro návštěvníky v pivovaru chystá, je speciální prohlídková trasa zahrnující i běžně nepřístupné industriální části pivovaru s výrobními technologiemi. Veřejnosti se otevře během festivalu Industry Open.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plzeňský Prazdroj

Štítky pivovar Prazdroj, Plzeňský Prazdroj, prohlídka pivovaru, návštěvnický okruh, prohlídková trasa, prestižní ocenění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prohlídkový okruh Pilsner Urquell získal titul nejlepší pivovarské návštěvnické trasy v Evropě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.