Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kraj dokončuje stavbu nového pavilonu ve svém Domě sociální péče Kralovice, kapacita se zvýší o 54 lůžek

Plzeňský kraj pokračuje na projektu rozšíření prostor Domu sociální péče Kralovice. Akce, která zahrnuje i rekonstrukci vedlejšího pavilonu, vyjde na zhruba 193 milionů korun. V novém pavilonu budou jednolůžkové a dvoulůžkové pokoje i lepší zázemí pro personál. Celková kapacita domova by se měla zvýšit o 54 lůžek, aktuálně jich má domov 90.

V letošním roce stavebníci dokončí nový pavilon. Následovat bude 2. etapa, konkrétně rekonstrukce vedlejšího pavilonu a jejich propojení. K oběma budovám patří také venkovní parkoviště a zahrada, které jsou součástí projektu. Stavební práce odstartovaly už v říjnu 2022.

„Stavebně je nový pavilon hotový. V současné době se vybavuje tedy dělají se podlahy, rozvody sítí, obložky dveří a po úplném dokončení samozřejmě budou pokoje i recepce a veškeré zázemí vybaveny. Potom přijde na řadu také venkovní parkoviště,“ přiblížil hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták (Piráti). Hotovo by mělo být letos v srpnu.

Součástí projektu je také rekonstrukce stávajícího pavilonu B, kde by mělo dojít k přestavbě části interiéru. Přibude tam především zázemí pro nové technologie jako jsou automaticky řízené nádrže na požární a pitnou vodu nebo prostory pro servery. Na řadu přijde i výstavba komunikace, úprava parkoviště či opěrné zdi. Projekt myslí i na retenční jezírko nebo přeložky a přípojky inženýrských sítí a na vrty pro tepelná čerpadla.

Investorem stavby za zhruba 193 milionů je Plzeňský kraj. „V novém pavilonu budou jedno a dvoulůžkové pokoje a lepší zázemí pro personál. Zvýšením kapacity domova o 54 lůžek reagujeme na potřeby regionu, které vyšly jako závěry ze schůzek k plánování sociálních služeb na Kralovicku," dodal náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí, investic a majetku Martin Záhoř (ANO).

Ohodnoť článek

Foto Krajský úřad Plzeňského kraje

Štítky Sociální služby, sociální péče, Domov sociální péče, Kralovice, nový pavilon, Domov se zvláštním režimem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj dokončuje stavbu nového pavilonu ve svém Domě sociální péče Kralovice, kapacita se zvýší o 54 lůžek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.