Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Krajští záchranáři přišli o dlouholetou kolegyni Janu. Tragicky zahynula při autonehodě i se svojí maminkou

Smutek zavládl mezi záchranáři z Plzeňského kraje. Při tragické nehodě osobního automobilu na Domažlicku přišla o život jejich dlouholetá kolegyně Jana Fišerová. V letech 2000 – 2015 působila na pozici výjezdové sestry. Pracovala také jako dispečerka záchranné služby na výjezdových základnách Domažlice a Bělá. Při havárii, kdy automobil narazil do betonového mostku, zahynula i její maminka.

Nehoda se stala ve čtvrtek odpoledne u Mířkova na Domažlicku. Plzeňská Drbna o havárii informovala téhož dne. Na místo vzlétl i přes problematické počasí také vrtulník letecké záchranné služby. „Ve vraku vozidla Škoda Yeti, které vylétlo z vozovky a několikrát se převrátilo, než se mu do cesty připletl betonový můstek pro vjezd na pole, zůstaly dvě velmi vážně zraněné ženy. Záchranáři samozřejmě netušili, že jednou ze zraněných je jejich dlouholetá kolegyně Jana,“ informoval Vítězslav Sladký z krajské záchranné služby.

Záchranáři obě zraněné desítky minut oživovali. Ještě předtím ale během hovoru na tísňovou linku 155 dokonce operátor zdravotnického operačního střediska využil videohovor. Laikům poskytoval rady ohledně telefonicky asistované resuscitace a první pomoci online, podle situace na místě. Přes veškerou snahu zasahujících se u třiašedesátileté Jany, ani u její o dvacet let starší maminky, již nepovedlo obnovit životní funkce. Obě ženy svým zraněním na místě podlehly.

„Řidička jela s osobním vozidlem značky Škoda Yeti ve směru na Miřkov, kde z dosud nezjištěných příčin přejela do protisměru, vyjela ze silnice a sjela s vozidlem do levého silničního příkopu, kde došlo k čelnímu nárazu do betonového můstku,“ upřesnila policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

„Za strohou policejní zprávou stojí mnoho bolesti nejen nás kolegů, ale především rodiny záchranářky Jany Fišerové, která přes 15 let pomáhala na záchrance obětavě všem ostatním. Její dva synové a dcera se svými rodinami během okamžiku přišli nejen o maminku, ale i o babičku. Osobně jsme se s Janou znali nejen z mnoha kongresům a pracovním setkáním, ale také díky brilantní Janině němčině. Účastnila se mnoha jednání o česko-německé příhraniční spolupráci v oblasti mezinárodní spolupráce záchranných služeb. Osud je bohužel mnohdy velmi krutý a o život připraví i ty, kteří se pokoušeli ze spárů smrti vyrvat ostatní,“ zavzpomínal Vítězslav Sladký a vyzval k uctění památky bývalé kolegyně.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com, Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje

Štítky smuteční oznámení, uctění památky, tragická nehoda, záchranná služba, výjezdová sestra, dispečerka záchranné služby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dana Provazníková

Pane Beneši, četl jste to po sobě? Asi ne, tak zkuste číst od "Osobně jsme se s Janou znali..."

Středa, 21. února 2024, 13:47Odpovědět

Krajští záchranáři přišli o dlouholetou kolegyni Janu. Tragicky zahynula při autonehodě i se svojí maminkou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.