Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nové pobytové místo se stánkem, velkou střešní terasou i prostorným molem vnikne ještě letos u Boleváku

Ještě letos vznikne v Plzni nové pobytové místo se stánkem na hrázi mezi Velkým a Malým Boleveckým rybníkem pod Bílou Horou. Součástí bude i střešní terasa a molo s posezením nad vodou. Zařízení na městských pozemcích vybuduje město. Provozovat ho bude soukromník, který vzejde z veřejné soutěže. Stánek by se měl otevřít v září.

„Oblast Boleveckých rybníků je jednou z nejoblíbenějších. Chceme proto, aby i stánky s občerstvením v této lokalitě měly úroveň a lidé byli s nabídkou spokojeni. V lokalitě mezi Velkým a Malým Boleveckým rybníkem býval stánek, jehož úroveň těmto nárokům neodpovídala. Proto ho město nechalo před dvěma roky odstranit,“ informoval náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN).  

Na místě se už loni uskutečnily přípravné práce v podobě položení nových inženýrských sítí. Letos se tam postaví nový objekt o rozloze 70,3 čtverečních metrů. Chybět nebude velká střešní pobytová terasa a pobytová terasa bezprostředně navazující na stánek. Ta bude mít výměru 62 metrů čtverečních. Návštěvníci se mohou těšit i na pobytové molo navazující na terasu o výměře 62,5 čtverečních metrů. Cena vzejde z výběrového řízení, které město právě vypisuje.

Objekt stánku bude tvořit jednopodlažní sestava pěti kusů modulárních kontejnerů se zastřešením. Kontejnery budou z oceli, povrchovou úpravu zajistí jemná vlna v antracitové barvě a dřevěný obklad. Schody na terasu budou umístěny vně stavby. Objekt navrhlo plzeňské projektstudio8, které stojí například za projektem Paluby Hamburk.

Město připravuje také vyhlášení veřejné soutěže na nájemce zařízení. Doba nájmu je stanovena na pět let s možností následně ji jedenkrát prodloužit o dalších pět let. „Budoucímu nájemci stanovujeme minimální rozsah provozní doby, požadujeme, aby zařízení nebylo pouze sezonní, ale fungovalo celoročně. Rovněž požadujeme například to, aby v zařízení byly veřejně přístupné toalety,“ dodal náměstek Tolar.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Plzně

Štítky stánek u Boleváku, nový stánek, Bolevák, nové molo, pobytová terasa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

va hla

Vypadá to pěkně,tak hlavně,aby to vyhrál nájemce jiný,než který provozuje restaurací v kempu a pizzerii u silnice.,hraje si na nóbl podnik a nemá ani nanuky,kofolu, klobásy, takové normální občerstvení. Současná firma má na Bolevaku asi monopol ????

Sobota, 17. února 2024, 06:58Odpovědět

Nové pobytové místo se stánkem, velkou střešní terasou i prostorným molem vnikne ještě letos u Boleváku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.