Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Japonská mistryně světa v hodu oštěpem Kitagučiová převzala pamětní medaili města Domažlice, kde nyní žije

Japonská mistryně světa v hodu oštěpem z loňského šampionátu v Budapešti, šampionka Diamantové ligy za rok 2023 a vítězka mnoha dalších prestižních závodů Haruka Kitagučiová obdržela pamětní medaili města Domažlice. To se totiž stalo jejím druhým domovem šampionky, která zde žije i trénuje.

Úspěšnou sportovkyni trénuje domažlický trenér David Sekerák, Haruka Kitagučiová se tak na své vrcholné výkony připravuje právě v Domažlicích. ,,Domažlice se vám staly druhým domovem, jsou pro vás základnou pro rozvoj vašich sportovních aktivit, zde se připravujete na mistrovské soutěže. Chtěl bych vám za vaši příkladnou činnost poděkovat," uvedl po výčtu mnoha sportovních úspěchů domažlický starosta Stanislav Antoš. Z jeho rukou převzala sportovkyně pamětní medaili během speciální slavnosti v obřadní síni domažlické radnice.

Usměvavá japonská sportovkyně Haruka Kitagučiová za udělení pamětní medaile poděkovala a dodala: ,,Připravuji se na olympiádu v Paříži, budu ještě hodně makat, prosím, abyste mi fandili,“ za což sklidila velký potlesk. Rodačka z ostrova Hokkaido se už slušně domluví i česky a v Domažlicích bydlí v penzionu svého trenéra, pokud spolu zrovna nejsou někde ve světě na závodech. V Česku obvykle tráví tak pět měsíců v roce. V Domažicích je samozřejmě velikou celebritou, lidé ji na ulici zastavují, když jde například nakupovat. 

Udělení pamětní medaile schválilo domažlické zastupitelstvo v listopadu 2023 za propagaci města Domažlice na poli sportovním na návrh zastupitele Jakuba Faschingbauera. Na slavnostní akt dorazil i velmi početný dav novinářů z Japonska. Několik chodských písniček zazpíval a na dudy zahrál jeden z předchozích držitelů pamětní medaile Antonín Konrády s hudebním doprovodem své rodiny.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Josef Babor, Město Domažlice

Štítky mistryně světa, hod oštěpem, Haruka Kitagučiová, pamětní medaile, město Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Japonská mistryně světa v hodu oštěpem Kitagučiová převzala pamětní medaili města Domažlice, kde nyní žije  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.